ELA Správy Rôzne

Teplé počasie postupne skončí. Čo nás čaká koncom augusta a začiatkom septembra?

Počasie na Slovensku ovplyvňuje studený front. Ďalšia vlna ochladenia nás čaká v priebehu budúceho týždňa a malo by sa ešte výraznejšie ochladiť.

Ilustračný obrázok k článku Teplé počasie postupne skončí. Čo nás čaká koncom augusta a začiatkom septembra?
Zdroj: TASR/DPA

Je čas rozlúčiť sa s tropickými teplotami, ktoré sa na našom území šplhali až k hranici +35 °C. V noci zo soboty na nedeľu sa búrky vyskytli predovšetkým na západnom a strednom Slovensku, informuje iMeteo.sk.

Ďalšie búrky sa vyskytnú počas pondelka. To sa už studený front bude nachádzať priamo nad našim územím a prehánky a búrky hrozia predovšetkým vo východnej polovici nášho územia.

Začne sa výraznejšie ochladzovať

Za studeným frontom sa už teraz začína ochladzovať. Na západnom Slovensku sa teploty pohybujú už pod hranicou +30 °C, pričom postupne tento chladnejší vzduch zatečie aj nad ďalšie časti Slovenska. Posledné augustové dni tak prinesú teploty v rozmedzí +23 až +29 °C.

Ďalší studený front, ktorý zároveň prinesie aj výraznejšie ochladenie, dorazí na naše územie v priebehu stredy. Opäť nás čakajú zrážky, no predovšetkým výraznejší pokles teplôt.

„Maximá by sa v prvé septembrové dni mali pohybovať len od +18 do +25 °C, čo je pod hranicou dlhodobého teplotného normálu a nočné teploty poklesnú na +12 až +5 °C, pričom v dolinách a v kotlinách môže byť ešte chladnejšie,“ píše iMeteo.

Kedy sa zasa oteplí si môžete pozrieť TU.

Prečítajte si aj:

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM