Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Teplo ako V PEKLE: Na Európu opäť udrela vlna horúčav, KEDY dorazí aj k nám?

Po sychravých dňoch sa bude na našom území postupne otepľovať a teploty budú opäť prekračovať tridsiatku.

Ilustračný obrázok k článku Teplo ako V PEKLE: Na Európu opäť udrela vlna horúčav, KEDY dorazí aj k nám?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Leto je v plnom prúde a počasie to potvrdzuje. Slovensko má za sebou sychravejší a chladnejší týždeň, iné kúty Európy ale zažívajú trópy. Vysoké teploty čoskoro dorazia aj k nám.

Briti sa blížia k rekordu

Neznesiteľné horúčavy aktuálne hlási Španielsko, kde sa teploty vyštverali až na 43 stupňov Celzia. Informuje o tom portál iMeteo. Vysoké letné teploty však na Pyrenejskom polostrove nie sú zas tak výnimočné.

Iné je to na Britských ostrovoch, kde na tropické dni zvyknutí nie sú. Doposiaľ najvyššiu teplotu v Škótsku tento rok zaznamenali v nedeľu. V Aboyne bolo 27,3 °C. Podobne teplo bude počas tohto týždňa takmer na celom území ostrovov.

Rekord pre najvyššiu teplotu zaznamenanú v Spojenom kráľovstve je 38,7 °C ktorá bola zaznamenaná 25. júla 2019 v Cambridge. Túto hodnotu by teploty nemali prekročiť, no určite sa k nej priblížia. Pre väčšinu Anglicka a Walesu sú vydané výstrahy druhého stupňa pred horúčavami.

Počasie u nás

Teploty na Slovensku začnú stúpať už v týchto dňoch. Pomaly, ale isto. Ako uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), už v stredu sa očakáva denná teplota 25 až 30 stupňov, na severe okolo 23 stupňov.

Vo štvrtok už stúpne teplota na väčšine územia až do 33 stupňov Celzia, s výnimkou Oravy a Kysúc, kde sa očakáva najviac 28 stupňov.

V piatok a v sobotu budú teploty opäť tancovať okolo tridsiatky. V nedeľu sa mierne schladíme, SHMÚ predpovedá najvyššiu dennú teplotu 24 až 29 stupňov Celzia.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM