ELA Správy

Teplomer bude ako na hojdačke. Skončila sa zima definitívne?

Tohtoročná zima patrí na našom území k tej najslabšej za uplynulé roky. Bielej pokrývky je pomenej a už o pár dní nás zahrejú i teplejšie dni. Je to bodka za zimou?

Ilustračný obrázok k článku Teplomer bude ako na hojdačke. Skončila sa zima definitívne?
Zdroj: TASR

Nedostatok snehu nie je len v nižších polohách, ale výrazný nedostatok a podpriemer je aj na našich horách a podľa vyhliadok sa to tak skoro nezmení.

Uplynulý víkend ovplyvňoval počasie na našom území studený front, ktorý priniesol snehovú nádielku predovšetkým na Záhorie a do východných častí Podunajskej nížiny. Aj tu sa však sneh roztopí, informuje o počasí iMeteo.sk.

Počasie totiž začína od západu ovplyvňovať tlaková výš, ktorá sa v nasledujúcich dňoch bude presúvať cez naše územie smerom na východ.

Táto tlaková výš sa postará na našom území o slnečné a stabilné počasie.

V najbližších dňoch preto očakávajte prevažne jasné až polojasné počasie s teplotami počas dňa aj okolo +5 °C. V noci by malo mrznúť. „V závere týždňa sa tlaková výš bude nachádzať už východne od nášho územia a po jej zadnej strane začne do našej oblasti prúdiť teplejší a vlhší vzduch,“ dodáva iMeteo.

Ten prinesie inverzný charakter počasia a v nižších polohách preto počítajte s hmlami alebo s nízkou oblačnosťou. Okrem hmiel bude aj teplo. Po rozpustení hmiel môžu teploty stúpať až k hranici +10 °C.

Podľa aktuálnych vyhliadok by sa zima mala na naše územie vrátiť najskôr v závere januára. Od severu by sa k nám mal prepadnúť chladnejší vzduch, ktorý prinesie opäť pokles teplôt a príchod sneženia.

Zdroj: iMeteo.sk
Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM