Lucia Lauková Rôzne

Teploty opäť prekročia hranicu 30 °C: V noci dorazia búrky

Blížia sa k nám búrky. Cez deň si ešte užijeme horúce letné počasie no v priebehu noci na utorok príde zmena.

Ilustračný obrázok k článku Teploty opäť prekročia hranicu 30 °C: V noci dorazia búrky
6
Galéria
Zdroj: TASR

Zvlnený studený front, ktorý v noci prinášal búrky do Nemecka, Česka a Poľska sa v pondelok podľa imeteo.sk posunie o niekoľko desiatok kilometrov východnejšie a v noci môže priniesť búrky a zrážky aj na naše územie.

„Aj dnes čaká naše územie teplé a slnečné počasie. Do našej oblasti bude od juhu prúdiť veľmi teplý vzduch, vďaka ktorému pôjdu popoludňajšie teploty až cez hranicu +30 °C,“ uvádza portál.

Búrky sa blížia

Ako ďalej dodáva portál, cez strednú Európu súčasne postupuje rozsiahly studený front, ktorý sa vlní, čím sa pohybuje veľmi pomaly a bude počas niekoľkých dní prinášať do našej oblasti búrkovú činnosť. „Tá sa počas včerajšieho dňa a uplynulej noci vyskytla v Nemecku, v susednom Česku a v Poľsku,“ konštatuje imeteo.sk.

Dnes sa má studený front posunúť a búrky sa majú vytvárať v oblasti Rakúska a Álp. Postupovať budú podľa portálu smerom k severovýchodu a zavítať môžu aj nad naše územie.

Počas väčšiny dnešného dňa ešte môžeme počítať s veľmi teplým a slnečným počasím. „Búrky sa nad naše územie dostanú zo susedného Rakúska najskôr po 21:00,“ predpokladá imeteo.sk.

„V priebehu noci na utorok sa búrky môžu iniciovať aj v oblasti Žilinského kraja. Nočné búrky by však nemali byť príliš intenzívne a prinesú najmä výraznejšie zrážky a bleskovú aktivitu,“ dodáva portál.

Foto: ilustračné

Búrky
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM