Správy

Teploty prekonali denný rekord! Na viacerých miestach namerali až 37 stupňov

Na západe, východe a v strede krajiny sa očakávajú teploty 35 až 37 stupňov Celzia, pre viaceré okresy platia výstrahy druhého stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Teploty prekonali denný rekord! Na viacerých miestach namerali až 37 stupňov
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Teploty na Slovensku prekonali denný rekord, na niekoľkých staniciach popoludní namerali 37 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na sociálnej sieti.

Ďalšie nové správy zo siete portálov Dnes24:

Horúčavy sa očakávajú aj počas štvrtka 30. 6., vo viacerých okresoch na juhu Slovenska môže teplota dosiahnuť 38 stupňov Celzia. SHMÚ o tom informoval na webe.

Na celom Slovensku

Meteorológovia vydali výstrahu tretieho stupňa pre okresy Komárno, Nové Zámky, Levice, Veľký Krtíš, Krupina, Lučenec, Rimavská Sobota, Poltár, Revúca, Rožňava, Košice a okolie, Trebišov, Michalovce, Vranov nad Topľou, Sobrance.

Platí vo štvrtok od 14.00 hod. do 17.00 hod.

„Vysoká teplota predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ upozornil ústav.

Výstrahy pred horúčavami majú vo štvrtok platiť na území celého Slovenska. Na západe, východe a v strede krajiny sa očakávajú teploty 35 až 37 stupňov Celzia, pre viaceré okresy platia výstrahy druhého stupňa.

Pre severné okresy bude platiť výstraha pred vysokými teplotami prvého stupňa, meteorológovia v nich očakávajú najvyššie teploty na úrovni 33 až 34 stupňov Celzia.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM