Regióny

Termín, na ktorý čakáme mnohí celú zimu: Odomknutie vôd Zemplínskej šíravy, podrobnosti vnútri

Letná turistická sezóna sa blíži. Veľkolepé otvorenie sa uskutoční v jednom z rekreačných stredísk. Odomknutie vôd Zemplínskej šíravy na všetky štyri svetové strany má svoju dlhodobú tradíciu.

Ilustračný obrázok k článku Termín, na ktorý čakáme mnohí celú zimu: Odomknutie vôd Zemplínskej šíravy, podrobnosti vnútri
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Zemplínska šírava otvorí sezónu v retro štýle

Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu, ktorá združuje mestá, obce a podnikateľské subjekty v regióne dolný Zemplín, pripravuje RETRO NA ŠÍRAVE. Veľkolepé otvorenie sa uskutoční 19. júna na stredisku Kamenec. Tento rok to bude už 50. ročník, kedy členovia ZOOCR v spolupráci s MDVaRR SR, KOCR Košický kraj, KSK, SACR v súvislosti s otvorením sezóny pripravili pre domácich a zahraničných návštevníkov bohatý kultúrny program, spojený so spoločenskými a kultúrnymi aktivitami, širokou škálou vystúpení známych tvárí kultúrneho a hudobného sveta.

„Celá letná turistická sezóna sa bude niesť v retro štýle. Nebudú chýbať už tradičné letné akcie, avšak obce Vinné, Kaluža a Klokočov pripravili pre návštevníkov Zemplínskej šíravy aj niekoľko noviniek,“ prezrádza Ján Ďurovčík, výkonný riaditeľ.

Všetky budú zamerané na spomienkový turizmus, s cieľom zažiť tzv. „Déja vu“. „Retro aktivitami chceme opäť pozvať návštevníkov na Zemplínsku šíravu, pripomenúť jej niekdajšiu slávu a nadregionálne postavenie,“ dopĺňa Ďurovčík.

Retro múzeum na Šírave

Súčasťou aktivít bude zriadenie retro múzea RETRO IZBA DOVOLENKÁROV na stredisku Hôrka, kde už teraz môžu záujemcovia prispieť darovaním alebo bezplatným požičaním retro dovolenkových predmetov, ktoré patrili v minulosti do dovolenkovej výbavy každého návštevníka slovenského mora. Múzeum bude otvorené každoročne počas leta. Viac o retro izbe sa dozviete v našom článku Na Šírave sa pripravuje veľké retro prekvapenie: Máte ešte starú nafukovačku? :)

Červené muškáty ako kedysi…

Na Šírave by mala pribudnúť aj kvetinová výzdoba, tak ako dominovala v minulosti, keď kraľoval červený muškát, ktorý nechýbal na žiadnom okne. Ďalšou aktivitou, ktorá je určená pre všetkých majiteľov akejkoľvek nehnuteľnosti na Zemplínskej šírave, je pripravená súťaž LETO S ČERVENÝM MUŠKÁTOM o najkrajšiu kvetinovú výzdobu, ktorou majú prispieť k skrášleniu Zemplínskej šíravy. Tri najkrajšie výsadby červených muškátov získajú finančné odmeny. Chcete vedieť ako sa zapojiť a vyhrať? Dozviete sa TU čaká skutočne originálne skrášlenie: Niekto si odnesie aj kôpku peňazí :-).

Polstroročnica a retro oslavy

Otvorenie letnej turistickej sezóny patrí k dôležitým podujatiam v destinácii dolný Zemplín, ktoré podporuje rozvoj cestovného ruchu. „Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu si uvedomuje, že rok 2016 je výzvou pre ďalšie inovácie v cestovnom ruchu, nové atraktivity, podujatia, keďže tento rok si naše „slovenské more“ pripomenie 50 rokov turizmu na Zemplínskej šírave,“ uviedol Ďurovčík. Celá letná turistická sezóna sa bude niesť v RETRO štýle pripravovaných podujatí. Návštevníci sa už teraz môžu tešiť na leto, čaká ich množstvo zaujímavých a exkluzívnych prekvapení. Nechajte sa zlákať retro atmosférou, objavte miesto relaxu, zažite retro príbehy polstoročnej Šíravy.

Môže vás zaujímať:

Šaľení na Šírave: Horúce zábery plné adrenalínu, toto ale radšej neskúšajte!

Šírava oslávi 50-tku netradične: Celá letná turistická sezóna sa bude niesť v RETRO štýle!

Na Šírave sa pripravuje veľké retro prekvapenie: Máte ešte starú nafukovačku? :)

Šíravu čaká skutočne originálne skrášlenie: Niekto si odnesie aj kôpku peňazí :-)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM