Magazín

Tieto VECI radšej vyhoďte: Podľa feng shui vás oberú o ENERGIU a ŠŤASTIE!

Cítite sa zle až depresívne? Možno sú spúšťačom obľúbené predmety vo vašom dome. Skúste sa zbaviť negatívnej energie podľa feng shui.

Ilustračný obrázok k článku Tieto VECI radšej vyhoďte: Podľa feng shui vás oberú o ENERGIU a ŠŤASTIE!
Zdroj: pixabay.com

Cítite sa často vyčerpane a bez nálady? Vyznávači starovekého čínskeho umenia feng shui veria, že existujú predmety, ktoré vám v byte či v dome škodia. Prečo? Podľa tamojšieho učenia priťahujú k sebe negatívnu energiu. Ak túžite po harmónii, tieto známe predmety radšej vyhoďte.

1) Sušené kvety

Sušené väčšie či menšie kytice dokážu zútulniť domov a vdýchnuť priestoru punc originálnosti. No Joy Tan, konzultantka feng shui a dizajnérka upozorňuje na to, že sa vám takéto skrášlenie príbytku môže časom vypomstiť.

„Najlepšie bude, ak budete mať v kvetináčoch či vo váze vždy živé či čerstvé rastliny, pretože zvädnuté alebo sušené rastliny sú symbolom stagnácie a nedostatočného rastu. Odporúčam ich nahradiť rastlinami, ktoré podporujú vitalitu a pozitívnu energiu,“ povedala pre portál Homes & Gardens.

2) Kaktusy

Do nelichotivého rebríčka sa dostali aj kaktusy. Problémom však nie je to, že doma pestujete sukuletné rastliny. „Vo feng shui môžu ostré predmety vytvárať formu agresívnej energie, ktorá je známa ako sha chi. Takže, ak ste fanúšikom týchto „obyvateľov“ púšte, radšej ich držte vonku alebo v priestore, kde netrávite príliš veľa času,“ radí Michelle Justice, ktorá sa venuje jóge a spiritualite. Ak si potrpíte na rastliny, skúste sa poobzerať po tých, čo majú zaoblené listy.

Na čo by ste si mali dávať ešte pozor? Prečítate si na druhej strane.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM