Zo Slovenska

TIPY NA VÍKEND: Január vrcholí mačacími modelkami i nocovaním na plese

Posledný januárový víkend bude patriť Medzinárodnej výstave mačiek, zimnému táboreniu v Tatrách i fašiangovým slávnostiam. Vyberte si z prehľadu podľa krajov.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Január vrcholí mačacími modelkami i nocovaním na plese
Zdroj: TASR

Bratislavský kraj

Viničné – v sobotu o 08.00 h začína Medzinárodná výstava mačiek (28. – 29. januára), Spoločenský dom, Cintorínska 13.

Bratislava – Podujatie Vedecký brloh na tému „Zabav sa s elektrinou a magnetizmom“ sa uskutoční v sobotu o 14.00 h vo Výmenníku na Ulici obrody.

Bratislava – Galavečer odovzdávania ocenení pre najvýznamnejšie osobnosti Slovenska – 20. ročník Krištáľového krídla sa uskutoční v nedeľu o 20.00 h v priestoroch Slovenského národného divadla na Pribinovej 17.

Bratislava – Veľtrh zahraničných univerzít SAF 2017 sa uskutoční v nedeľu o 10.00 h v priestoroch hotela Crowne Plaza na Hodžovom námestí 2.

Trnavský kraj

Hlohovec – Premýšľate nad tým, ako stráviť piatkový večer? Zaujímavý program pre všetkých návštevníkov ponúka Hvezdáreň a planetárium Milana Rastislava Štefánika v Hlohovci.

Na fiktívnej ceste, ktorú v planetáriu môžete absolvovať, budete mať možnosť uvidieť najjužnejšie miesto na svete – Antarktídu. Uskutoční sa aj prehliadka najväčšej hvezdárne sveta. V planetáriu sa bude premietať južná obloha presne tak, ako by ste ju videli napríklad z Chile alebo z Južného pólu. Program, ktorý začína v piatok 27. januára o 17:00 je doplnený orientáciou na hviezdnej oblohe v planetáriu.

Zdroj: TASR

Trenčiansky kraj

Považská Bystrica – 28. januára o 12:00, hokejbalové ihrisko. Považskobystrické hokejbalové legendy nastúpia túto sobotu exhibičný zápas, v ktorom proti sebe nastúpia tímy označené ako Legendy považskobystrického hokejbalu vs. Výber mestskej ligy PB.

Nitriansky kraj

Veľké Vozokany – V piatok o 19:00 hodine začína tradičná fašiangová veselica v dedinke Veľké Vozokany. Ľudia sa môžu tešiť na hudbu, tanec, dobé jedlo a kopec poriadnej fašiangovej zábavy.

Žilinský kraj

Liptovský Mikuláš – Výroba ručných fašiangových škrabošiek začína v sobotu od 15:00 – 17:00, Centrum Kolomana Sokola. Program Tvorivá dielňa je určený pre rodičov alebo starých rodičov s deťmi vo veku 8+. Čaká Vás vždy iná tvorivá dielňa, kde si ručne vyrobíte niečo pre radosť. Najbližšia dielňa je „Výroba ručných fašiangových škrabošiek a maňušiek z recyklovateľného materiálu“.

Banskobystrický kraj

Zvolen – Už 32. ročník Veľkej ceny Zvolena v krasokorčuľovaní sa uskutoční v dňoch 28. – 29. 1. 2017 na zimnom štadióne. Približne 140 súťažiacich z celého Slovenska predvedie svoje majstrovstvo práve na zvolenskom ľade.

Banská Bystrica – 1000 Kilometrov iba za rožky. V nedeľu 29. januára o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry, sa dozviete o netradičnom dobrodružstve. Kam všade sa dokáže človek dostať keď chce? Spoznajte ľudí, ktorí prešli vyše 1000 km, štyri krajiny, za tri dni a to iba za výmenu rožkov.

Prešovský kraj

Vysoké Tatry – Vyskúšať si extrémne podmienky zimného táborenia môžu návštevníci na oficiálne povolenej akcii Snow camp na Skalnatom plese vo Vysokých Tatrách počas štyroch termínov – 28. januára, 11. a 18. februára a 4. marca.

Košický kraj

Košice – V sobotu to bude rozvoniavať v záhrade pri reštaurácii Magnólia. Návštevníci Zabíjačky budú môcť vidieť naživo ukážky mäsiarskeho spracovania prasaťa, prípravu všakovakých pochutín a nebude chýbať ani ochutnávka zabíjačkových špecialít. Zabávať budú folklórne skupiny Škvarkare a Čorgov.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM