Zo Slovenska

TIPY NA VÍKEND: Oslavy cukrárov, ryžovanie zlata i stretnutie veteránov

Milujete sladké? Príďte na oslavy patróna cukrárov a kuchárov. Ak ste fanúšik zbraní, zavítajte na Záhorie. V Tatrách vás čakajú medvedie dni i veteráni.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Oslavy cukrárov, ryžovanie zlata i stretnutie veteránov
Zdroj: TASR

Prvý augustový víkend sa bude niesť skvelými podujatiami naprieč celým Slovenskom. Stačí si len vybrať. V našom pravidelnom piatkovom prehľade nájdete zoznam akcií.

Bratislavský kraj

Bratislavský klub kuchárov a cukrárov SZKC pokračuje v tradícii organizovania už tradičnej gastronomickej akcie – Oslavy sv. Vavrinca – patróna kuchárov a cukrárov. 10. ročník Osláv Svätého Vavrinca sa začne v sobotu o 11.00 h slávnostným sprievodom kuchárov a cukrárov centrom Bratislavy.

Plavecký Mikuláš – Podujatie pre milovníkov a zberateľov zbraní a vojenskej techniky – Slovenské piesky – otvorí svoje brány pre verejnosť v areáli VTSÚ Záhorie pri Plaveckom Mikuláši. Otvorenie programu Slovenské piesky 2016 bude v sobotu o 10.30 h.

V sobotu o 14.30 h začína Podujatie Crazy Colors Bratislava, dostihová dráha v Petržalke.

Trnavský kraj

V piatok o 19.00 začína 13. ročník medzinárodného jazzového festivalu Trnavský Jazzyk 2016 (5. – 6. august). Miesto: Trnava, mestský amfiteáter

Trenčiansky kraj

V sobotu o 15.00 h začína Slávnostné otvorenie 18. ročníka Drietomského festivalu dychových hudieb 2016. Miesto: Drietoma, areál futbalového štadiónu.

Nitriansky kraj

V piatok o 21.00 h príďte na Gotickú priekopu. Letné kino na Nitrianskom hrade ponúkne ďalší filmový zážitok. Tentokrát si pod holým nebom návštevníci pozrú Česko-slovenskú komédiu Sladké radosti.

Žilinský kraj

V sobotu o 10.00 začína Slávnostné otvorenie 18. ročníka súťaže vo varení a jedení halušiek Revúcke bryndzové halušky. Miesto: Liptovské Revúce, futbalové ihrisko.

Banskobystrický kraj

Banskoštiavnické Námestie sv. Trojice ožije v sobotu 6. augusta ľudovou kultúrou a tradíciami. Od 10.00 h. sa uskutoční ďalší ročník podujatia Nezabudnuté remeslá, ktoré tentoraz pripomenú aj lokálne tradície.

Prešovský kraj

Uličku remesiel, množstvo predajných stánkov a veľa zábavy ponúka 22. ročník Obnoveného jarmoku, ktorý sa bude konať v dňoch 5. až 7. augusta v Stropkove. Po vlaňajších priestorových obmedzeniach pre rekonštrukciu komunikácie sa opäť rozšíri aj na Hlavnú ulicu.

Milovníci historických vozidiel pod Tatrami si budú môcť v sobotu 6. augusta vychutnať jubilejný 30. ročník podujatia Tatranský veterán. Podujatie sa začína v sobotu o 9.00 h výstavou vozidiel na námestí v Kežmarku. Od 11.00 h sa autá presunú do Popradu, kde budú vystavené do 13.30 h. Potom sa veterány premiestnia z Popradu cez obec Žakovce na strelnicu do obce Ľubica, kde si ich budú môcť návštevníci obzrieť do 18.00 h.

PREČÍTAJTE SI: Neviditeľní obyvatelia strašidelných miest: Na akých adresách sa ich (ne)báť?

Medvedie dni, ktoré sú najväčším podujatím pre rodiny s deťmi organizované počas letnej sezóny na Hrebienku vo Vysokých Tatrách, sa začali dnes a potrvajú do nedele 7. augusta. Keďže minulý rok prišlo na ne viac ako 33.000 návštev­níkov, organizátori aj v tomto roku očakávajú vysokú účasť.

Rekreačnú oblasť Sigord v okrese Prešov obsadia v sobotu 6. augusta zlatokopi. V areáli zariadenia Opalex Sigord a na Zelenom brehu v katastri obce Kokošovce, v blízkosti vodnej nádrži Sigord, sa bude konať 17. ročník súťaže v ryžovaní zlata.

Košický kraj

Krásnohorské Podhradie – Na priestranstve pod hradom Krásna Hôrka odštartuje v sobotu o 10.00 h 11. ročník Krásnohorských hradných hier. Návštevníkov čaká od slávnostného otvorenia až do neskorého večera pestrý program a množstvo sprievodných podujatí.

Ilustračné foto, TASR

tipy na vikend
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM