Rôzne Zo Slovenska

TIPY NA VÍKEND: Otužilcov čaká ľadový kúpeľ, mestá predvianočné trhy

Vianoce už klopú na dvere a atmosféra sviatkov sa pomaly ale isto prediera ulicami miest. Čakajú vás trhy, jarmoky, zabíjačka i verejné korčuľovanie.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Otužilcov čaká ľadový kúpeľ, mestá predvianočné trhy
7
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavský kraj

Hraničné zátarasy budú na Cyklomost slobody symbolicky osadené dnes (v piatok) o 16.00 h. Súčasťou dnešného programu bude aj ukážka zatýkania osôb na hranici. Hraničná zátarasa zmizne z cyklomosta v nedeľu 20. novembra o 16.00 h. Pripravený je aj kultúrny program.

Bratislava – Noc divadiel 2016 – 7. ročník noci otvorených divadiel sa uskutoční v 22 slovenských mestách a v 48 divadlách a kultúrnych centrách. Ani v tomto roku nebudú na podujatí chýbať Slovenské národné divadlo, Štátne divadlo Košice, Divadlo Nová scéna či Divadlo Štúdio tanca.

Trnavský kraj

Plánujete svadbu? Príďte sa pozrieť na aktuálne módne trendy. V sobotu o 11.00 h začína svadobná výstava spojená s módnou prehliadkou. Miesto: Senica, Dom kultúry.

19. november od 07:00, Piešťany – Hlohovec. Patríte medzi zástancov názoru, že turistická sezóne nekončí s príchodom horšieho počasia? Ak áno a dobrú náladu vám nepokazí ani nejaké to blato na topánkach, pochod z Piešťan do Hlohovca je pre vás ako stvorený. Cesta vedie cez značené turistické chodníky.

Ste otužilý? Príďte v nedeľu o 14.00 h na Celoslovenský zraz otužilcov, miesto: nádrž Dolné Dubové.

Trenčiansky kraj

IMT Smile a Lúčnica: Made in Slovakia sa predstavia v Považskej bystrici 19. novembra o 18:30, kino Mier. Dokumentárny snímok opisuje jedinečný projekt, ktorý pobláznil celé Slovensko a dostal sa dokonca i za jeho hranice do Čiech. Spojenie tradičného v podobe súboru Lúčnica s kapelou IMT Smile na čele s obľúbeným a charizmatickým spevákom Ivanom Táslerom a režisérsky počin Jána Ďurovčíka nenechalo divákov chladnými.

Nitriansky kraj

V sobotu od 9.00 do 18.00 h sa uskutoční Klokočinská zabíjačka v priestoroch, kde sa tradične koná obľúbený jarmok. Sezóna verejného korčuľovania začala už aj na zimnom štadióne v Nitre. V sobotu bude sprístupnené v časoch od 14.15 do 15.45 h a od 16.45 do 18.15 h. V nedeľu od 13.30 do 15.00 h.

Zdroj: TASR

Žilinský kraj

Žilinský bazár začína v sobotu o 10:00, Mane caffe, Žilina. Príďte si tretiu novembrovú sobotu do Mane Caffe nakúpiť parádne kúsky za super ceny pre seba, alebo zadovážiť vianočný darček.

Banskobystrický kraj

Piatok večer (18. november) bude o 20:00 h v Aule SZU zasvätený ženám. Hoci sa hovorí, že šaty robia človeka, v Banskej Bystrici zažijete pravý opak. Ženské srdcia zahrejú DIRTYY BOYZZ. Skupina šarmantných pánov odhalí najväčšie tajomstvá v pikantnom umeleckom striptíze.

Čo viete-neviete o sladkom mede? V sobotu o 10.00 h sa uskutoční 2. ročník medzinárodného včelárskeho podujatia Včelárenie v kontexte klimatických zmien. Miesto: Banská Bystrica, SOŠ Pod Bánošom.

Prešovský kraj

Ste milovník kávy? V piatok sa od 18:00 – 19:00 h v Libresso Books & Coffee v Prešove môžete o čiernom moku dozvedieť viac. Prednáška Simony Pfefferovej o tom, že káva nie je len čierna, káva je na počiatku zelená a červená.

PREDVIANOČNÝ REMESELNÝ TRH začína v Spiškej 18.- 19.november ,OC Madaras. Najkrajšie sviatky v roku sa nezadržateľne blížia a Novovešťania sa môžu tešiť už tento víkend na predvianočný remeselný trh. Ukážky tradičných remesiel a predaj remeselných výrobkov si môžete užiť počas piatku a soboty.

Košický kraj

V sobotu o 10.00 h sa rozozvučí Scrap Metal Art Fest – nultý ročník festivalu umeleckých kováčov, Košice, STM, Hlavná 88. Košické Hanusove dni začínajú v nedeľu o 14.00 h (20. – 22. novembra), kultúrne centrum kresťanov – FUGA, Moyzesova 62.

Košice – Hravenisko – festival hier a zábavy pre deti a dospelých sa uskutoční o 09.00 v ZŠ Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici. Podujatie potrvá do 20. novembra.

Ilustračné foto, TASR

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM