Lucia Lauková Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Tieto podujatia nám spríjemnia voľné slnečné dni

Cez víkend ožijú rôzne kúty Slovenska zaujímavými podujatiami. Čaká nás napríklad medzinárodná výstava mačiek či Sparťanský kosec.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Tieto podujatia nám spríjemnia voľné slnečné dni
Zdroj: TASR

Bratislavský kraj

Bratislava – Rozprávkový festival Kde bolo, tam bolo sa začne v sobotu o 10.00 h v priestoroch Starej tržnice na Námestí SNP 25. Podujatie potrvá do 11. júna. Interaktívne a kreatívne podujatie je určené nielen tým najmenším, ale aj ich rodičom. Festival bude o tolerancii, stieraní hraníc, predsudkov a stereotypov k chorým a hendikepovaným.

Bratislava – Dve medzinárodné výstavy mačiek sa začnú v sobotu o 10.00 h v priestoroch Strojníckej fakulty STU na Námestí slobody 17.

Bratislava – Finále celoslovenského projektu Ľahšie to ide ľahšie sa začne v sobotu o 10.00 h na Partizánskej lúke. Zíde sa tu takmer 250 športujúcich detí z celého Slovenska, ktoré zabojujú o výhru pre svoju školu. Cieľom projektu je vrátiť šport do škôl, pohybom zlepšiť kvalitu života detí a predchádzať tak ich nadváhe.

Bratislava – Pokojné zhromaždenie Amnesty International Slovensko za odmietnutie zákona o transparentnosti organizácií financovaných zo zahraničia a na podporu mimovládnych organizácií v Maďarsku sa uskutoční v sobotu o 14.30 h pred Maďarským inštitútom na Palisádach 54.

Ružinov – v nedeľu o 14.00 h Ružinovská promenáda. Vstup je voľný. Park Andreja Hlinku v Ružinove

Banskobystrický kraj

Banská Bystrica – Simulácia kritických situácií na operačnej sále sa uskutoční v sobotu v rámci celodenného kurzu o 13.00 h na centrálnej operačnej sále FNsP R. D. Roosevelta, v lôžkovom monobloku B1, 0. poschodie, Námestie L. Svobodu 1.

Žilinský kraj

Ružomberok – Štart CykloKorytničky bude v sobotu o 09.00 h pri bývalej zápalkárni na Šoltésovej ulici.

Čadca – Goral wine fest 2017, Goral gastro fest 2017 a Goralské fórum turistiky 2017 sa začnú v sobotu o 10.00 h v hoteli Husárik, U Husárikov 2259.

Martin – v nedeľu o 10.00 h sa začnú Turčianske slávnosti folklóru – Dnes tovariš, zajtra majster. Ukážky tradičnej výroby v prácach študentov. Múzeum slovenskej dediny v Martine.

Žabokreky – Podujatie Sparťanský kosec 2017 sa začne v sobotu o 09.30 h na Urbárskych hájoch.

Ružomberok – V nedeľu o 18.00 h Sandoriko – koncert Martina Geišberga a Daniela Špinera. Koncert je súčasťou koncertnej šnúry k novému albumu s názvom „V jabloňovom kraji“. Synagóga v Ružomberku.

Nitriansky kraj

Lipník – V nedeľu od 14 h, 4. ročník Medzinárodného dňa nielen pre deti. Futbalový štadión Tlmače – Lipník

Trnavský kraj

Hlohovec v nedeľu o 10.00 a 15.00 h Mesto Hlohovec spolu s Vlastivedným múzeom v Hlohovci pozývajú na Víkend otvorených parkov a záhrad. Pripravené sú dve komentované prehliadky po Zámockom poznávacom okruhu. Zámocká záhrada v Hlohovci

Prešovský kraj

Poprad – Popradský modelársky deň 2017 sa uskutoční v sbotou o 09.00 h v OC MAX.

Vysoké Tatry – Za pokoj zhora a šťastné návraty z hôr v roku 2017 – ekumenická bohoslužba pri príležitosti otvorenia dolín, ktoré sa otvárajú 15. júna, sa uskutoční v sobotu o 15.00 h pri Reinerovej chate.

Prešov – Celonárodné oslavy Dňa Rusínov sa začnú v sobotu o 14.00 h v SNM – Múzeu rusínskej kultúry na Masarykovej 20 slávnostnou akadémiou pri príležitosti 10. výročia založenia múzea. Oslavy potrvajú do 12. júna.

Červený Kláštor – 12. ročník medzinárodného pieninského pochodu dobrej nálady bude v sobotu od 10.00 h v prístave pltí Majere. Na trase je sedem zastávok s možnosťou na každej vypiť jedno pivo alebo kofolu.

Prešov – V nedeľu o 17.00 h Gala koncert ku Dňu Rusínov. Divadlo Jonáša Záborského, Veľká scéna v Prešove

Košický kraj

Košice – V nedeľu o 19.00 h Koncert Štátnej filharmónie Košice: Filmová hudba. Diriguje Karol Kevický. Kunsthale, hala umenia v Košiciach.

Trebišov – V nedeľu od 14.00 do 16.00 h. Zahrajme sa v jazdiarni. Podujatie v Múzeu v Kultúrnom centre južného Zemplína v Trebišove.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM