Rôzne Zo Slovenska

TIPY NA VÍKEND: Z hradu potečie víno a zapije to aj vodič roka

Nadchádzajúci víkend sa bude niesť ešte v znamení halloween párty. Nebudú chýbať festivaly a burzy. Východniarom "uletia" včely. Tu je prehľad akcií.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Z hradu potečie víno a zapije to aj vodič roka
Zdroj: TASR

Bratislavský kraj

Bratislava – Burzoblšák sa začne v sobotu o 08.00 h v telocvični ZŠ Pavla Marcelyho na Drieňovej ulici a bude každú prvú sobotu v mesiaci. Medzi predajcami sú ľudia z rôznych kútov Slovenska, ktorí prichádzajú predstaviť svoju handmade tvorbu. Zóna s občerstvením sa rozrástla o makrónky či domáce cupcakes.

V sobotu o 10.00 h začína Devínsky festival vína, pod hradom Devín. Milovníci vína sa môžu tešiť na festival, ktorý vám predstaví vína z Devína a celého regiónu. Pod Hradom Devín môžete ochutnať aj slávny devínsky ríbezlák. Okrem skvelých vín, budú pre návštevníkov pripravené aj remeselné pivá, husacina, párance či bratislavské rožky. O príjemnú atmosféru sa postará aj bohatý kultúrny program.

Trnavský kraj

Trápite sa diétami? Príďte na XIV. slovenské obezitologické dni s medzinárodnou účasťou Slovenskej lekárskej spoločnosti, Slovenskej diabetologickej spoločnosti a Obezitologickej sekcie Slovenskej diabetologickej spoločnosti (4. – 5. novembra). Miesto: Trnava, hotel, Holiday Inn Trnava, Hornopotočná 5.

Slávne tradície trnavského vinárstva a vinohradníctva opäť ožijú v Trnave v sobotu prostredníctvom Dňa vínnych pivníc. Recept na „cestovanie“ po vínnych pivniciach je pomerne jednoduchý – treba si včas zaobstarať vstupenku – vínny pas, ku ktorému dostane majiteľ taštičku s príležitostným pohárikom.

Orechová Potôň – Súťaž Vodič roka 2016 sa začne v sobotu o 09.00 h v Centre bezpečnej jazdy na Slovakia Ringu. Vyhlásenie výsledkov súťaže bude o 17.00 h.

Trenčiansky kraj

Halloween night party 2016 pokračuje už tento piatok o 20:00, Apollo music club. Ďalšia halloweenská party s neopakovateľnou atmosférou, strašidelnými maskami a súťažou o najlepšie masky.

Žilinský kraj

Liptovský Michal – Lampiónový sprievod sv. Martina sa začne v sobotu o 16.00 h výrobou lampiónov v zasadačke Obecného úradu v Martinčeku. O 17.00 h sa uskutoční sprievod obcou Obecný úrad – kostol – Trojičná ulica. Podujatie je spojené s dobrovoľnou zbierkou trvanlivých, balených potravín pre azylové centrum.

Ružomberok – Občianske združenie RosArt, mesto Ružomberok a MAS Dolný Liptov pozývajú do tvorivej dielne na výrobu hand-made lampiónov. Kreatívny workshop sa začne v nedeľu o 15.30 h v klube Panoptikum.

Zdroj: TASR

Nitriansky kraj

Džezáky 4. Šaliansky džezový festival sa uskutoční v sobotu od 18:30 h v Dome kultúry, Bábková sála, Šaľa. Príďte si vychutnať džezový festival, plný hudby a spevu.

Banskobystrický kraj

Nemce – Celoslovenská súťaž vo varení kapustnice a príprave zabíjačkového taniera 2016 sa začne v sobotu o 11.00 h pri kultúrnom dome. Vyhodnotenie 10. ročníka súťaže bude o 15.30 h.

Banská Bystrica – Lampiónový sprievod uličkami mesta po zotmení pre malých i veľkých sa začne v nedeľu o 17.30 h z parkoviska pred múzeom Slovenského národného povstania (pri lietadle) na Kapitulskej 23.

Prešovský kraj

Ak máte chuť na dávku muziky, príďte na koncert CHIKI LIKI TU-A 3×4=13 TOUR. Hudobníci to rozbalia v piatok a v sobotu o 20:00 h v bare CHRISTIANIA, nebude chýbať ani krst albumu.

Košický kraj

Košice – Piaty ročník výstavy Včelárstvo sa bude konať v dňoch 4. – 20. novembra v čase od 09.00 h v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika. Na výstave sa budú môcť návštevníci oboznámiť s rôznymi včelárskymi pomôckami, historickými prístrojmi využívanými pri včelárení kedysi, ale aj modernými pomôckami a najnovšími úľmi. Najväčším lákadlom bude špeciálny úľ s presklenou stenou, v ktorom bude možné pozorovať živé pracovité včelstvo.

Ilustračné foto, TASR

Víkendové tipy
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM