Aktualizované han Ostatné športy

To musíte VIDIEŤ: Shiffrinová dostala od kolegýň darček, z ktorého sa tisnú slzy do očí! FOTO

Sú síce súperky, ale mimo pretekov sú to kamarátky s veľkým srdcom. Pozrite si, čo obdržala americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová od kolegýň.

Ilustračný obrázok k článku To musíte VIDIEŤ: Shiffrinová dostala od kolegýň darček, z ktorého sa tisnú slzy do očí! FOTO
Zdroj: instagram

Vo Švédsku sa malo pretekať na svahoch, aby sa rozdelili ocenenia pre najlepšie lyžiarky. No, pre hroziaci koronavírus sa nakoniec posledné tri preteky v sezóne 2019/2020 neuskutočnili.

Prišla aj Mikeala

Na sever Európy prišla aj americká velikánka Mikaela Shiffrinová, ktorá na začiatku februára zažila rodinnú tragédiu. Jej otec Jeff spadol zo strechy domu a následne po ťažkých zraneniach hlavy tomuto úrazu podľahol. Líderka Svetového pohára okamžite na neurčito prerušila sezónu a smútila v okruhu najbližších. Po týždňoch žiaľu sa rozhodla, že do Aare predsa len pôjde. No, tam sa dozvedela správu, že sa sezóna definitívne končí.

Zostala bez glóbusu

Keďže po smrti otca absentovala na mnohých pretekoch, prišla a o pozíciu líderky a postupne vypadla z každej disciplíny z prvého miesta a neušiel sa jej tak ani jeden glóbus. V celkovom poradí obsadila napokon druhé miesto za Taliankou Federicou Brignoneovou. Tretia bola Petra Vlhová.

Peťa ju predbehla

Práve rodáčka z Liptova využila neúčasť rivalky na to, aby dominovala v slalome aj v paralelnom slalome. Američanka však vyjadrila svojim kolegyniam chvályhodné slová. „Gratulujem všetkým víťazom. Gratulujem Federice Brignoneovej k celkovému titulu a Petre Vlhovej k slalomovému. Ďakujem priateľkám, a nejako čudne, ale aj tak som šťastná,“ povedala Mikaela.

Originálny dres

Práve Shiffrinová si zaslúži obdiv, že sa aj po strate otca dokázala pozviechať a prísť medzi súperky do kolotoča SP. Tie jej pripravili prekvapenie, z ktorého sa tisnú slzy do očí. Venovali jej totiž dres s číslom 1, na ktorom bielom podklade je fotografia jej otca Jeffa a všade okolo podpisy lyžiarok. „Ďakujem mojej lyžiarskej rodine za tento prejav cti voči môjmu otcovi. Ste úžasné,“ dopísala Mikaela na instagrame a twitteri.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM