Lucia Lauková Volejbal Rôzne

Tomu neuveríte: Kapitán volejbalistov Nitry pečie dokonalé francúzske pochúťky, FOTO

Kraľuje na palubovke a majstruje aj v kuchyni. Jedno aj druhé vyžaduje veľa úsilia a úspech sa nezrodí z večera do rána. Výsledok stojí za to. Presvedčte sa sami.

Ilustračný obrázok k článku Tomu neuveríte: Kapitán volejbalistov Nitry pečie dokonalé francúzske pochúťky, FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR , Dnes24.sk

Peter Kašper (33) je kapitán nitrianskeho volejbalového mužstva VKP Bystrina SPU Nitra. Fanúšikom je dobre známy. Za domácu Nitru hrá už štvrtú sezónu v poradí. Pochádza z východného Slovenska z mesta Bardejov. Ako nám prezradil v rozhovore, volejbalu sa venuje od svojich 17 rokov. Svoj čas však venuje aj niečomu inému. Málokto by asi tipoval práve pečenie a nie hocijaké.

Dvojmetrový volejbalista zapálený pre vec, sa pustil do pečenia krehkých a lahodných makróniek. Že to nie je jednoduché Peter rýchlo pochopil, ale to ho neodradilo, ba práve naopak. Pre človeka so športovým duchom a s chuťou vyhrávať to bola výzva a pozrite kam to až povýšil. Prečítajte si rozhovor s kapitánom VKP Bystrina SPU Nitra a s minuloročným volejbalovým majstrom Petrom Kašperom.

Ako si sa dostal k pečeniu?

Piecť som začal približne 2 roky dozadu. Prvé makrónky som dostal ako darček. Ochutnal som ich a keďže som ich nikdy predtým nejedol, tak mi veľmi chutili. Keďže som človek, ktorý sa o všetko zaujíma, hneď som si ich začal študovať na internete. Zaujalo ma aj to, že je to veľmi náročný recept.

Ako dopadli prvé pokusy?

Prvé pokusy boli katastrofa. Ani na pohľad ani chuťovo neboli také ako by som si predstavoval, a to ma nakoplo ešte viac, lebo ja nerád prehrávam a všetko chcem mať dokonalé.

Pre koho pečieš?

Pečiem väčšinou pre svojich známych a ich priateľov. V poslednom čase pečiem minimálne raz do týždňa.

Kde berieš inšpiráciu?

Makrónka je síce len koláčik, ale chcel som vymyslieť niečo, čo na Slovensku nie je bežné, respektíve som sa s tým ja osobne nestretol. K inšpirácii prichádzam väčšinou cez internet, hľadám to na rôznych sociálnych sieťach a sem tam pridávam aj niečo vlastné. Je to časovo náročné, lebo ako prvé musím nájsť nejaký motív, potom to treba zrealizovať a nie vždy je to jednoduché. Preto si veľmi cením aj pomoc mojej snúbenice Lenky, ktorá mi v tomto dosť pomáha. Konečný výsledok v podobe zdobených makróniek stojí zato.

S tým súhlasíme. Aké sú tvoje najobľúbenejšie?

Všetky sú originálne. Všetky sú jedinečné. Ale keďže idú Vianoce, tak teraz som sa zameral na tento motív.

Máš do budúcna ambície venovať sa pečeniu alebo to ostane len záľuba?

To je veľmi ťažká otázka. Ak by o zdobené makrónky bol veľký záujem, tak by som rozmýšľal aj o tom, žeby som sa tomu venoval, ale v tejto dobe som profesionálny športovec a tomu sa venujem na 100% a pečenie a zdobenie makróniek mám len ako veľkú záľubu.

Prezradíš recept na tvoje makrónky?

Aj keby prezradím recept, tak by to veľa ľudom nepomohlo. Pečenie týchto francúzskych pochútiek je fakt veľmi náročné, či na prípravu, tak aj na ingrediencie. Napríklad základom je mandľová múka a v každom obchode je iná. Niekde je jemnejšie pomletá, inde zase odtučnená. Takže pomer tejto muky a ďalších ingrediencii si musí každý vyskúšať a prísť na presný pomer. Mne to trvalo vyše roka prísť na to, prečo nie je moje pečenie úspešné.

V galérii si pozrite ukážku vydarených makróniek z rúk volejbalového kapitána Petra Kašpera!

Tomu neuveríte: Kapitán volejbalistov Nitry pečie dokonalé francúzske pochúťky,
9
Galéria
Foto: Peter Kašper
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM