JAB Ostatné športy

Tomu sa povie poriadna úroda medailí: Novoveskí plavci ukázali, že vo vode sú ako doma

Plavci zo Spišskej Novej Vsi dokázali, že plávať sa dá v každom veku a dôstojne reprezentovali nielen seba, plavecký klub, ale aj mesto. Vo veľkej konkurencii zozbierali na medzinárodných majstrovstvách Slovenska 17 medailí.

Ilustračný obrázok k článku Tomu sa povie poriadna úroda medailí: Novoveskí plavci ukázali, že vo vode sú ako doma
Zdroj: Jaroslav Dulík

Medzinárodné majstrovstvá Slovenskej republike v plávaní seniorov – MASTERS 2016 sa konali počas víkendu na plavárni v Čilistove. V tomto ročníku štartovalo vyše 180 pretekárov zo 6 krajín akými sú Rakúsko, Česko, Poľsko, Ukrajina, Maďarsko a Slovensko. Domáci plavci Plaveckého seniorského klubu Spišská Nová Ves sa podľa slov plavca Igora Murka majstrovstiev zúčastnili v tomto roku v skromnejšom počte zato veľmi úspešne.

„Piati Novovešťania štartovali v 12 disciplínach, v ktorých zaznamenali spolu 26 štartov v individuálnych disciplínach a 1 štart v štafete. Celkovo získali na majstrovstvách 17 medailí všetkých kovov,“ prezradil Murko.

Ako ozrejmil na M-SR Masters sa môžu zúčastniť plavci a plavkyne od veku 30 rokov vyššie. Pláva sa síce spolu podľa rozplavieb, ale každý plavec pláva vo svojej vekovej kategórii, ktorá je členená po 5-tich rokoch. V svojej kategórii je aj vyhlasovaný a hodnotený.

A takto sa darilo našim plavcom vo svojich vekových kategóriách:

  • Peter Milčák st. (1957) – 6 štartov/6 medailí (2× zlato, 2× striebro,2× bronz)
  • Peter Milčák ml. (1983) – 9 štartov/9 medailí (5× zlato, 3× striebro,1× bronz)
  • Peter Piroch (1951) – 4 štarty/2 medaily (1× zlato, 1× bronz)
  • Jaroslav Dulík (1967) – 5 štartov
  • Peter Muránsky (1976) – 2 štarty

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM