Svet o Slovensku

TOP 3 SVET O SLOVENSKU: Smutná slovenská jedľa v Bruseli veľa radosti nenarobila

Uplynulý týždeň sme opäť zaujali aj vo svete. Spŕšku nevôle si vyslúžil vianočný stromček, ktorý sme Bruselu poslali ako darček. Nuž, nie každého potešil.

Ilustračný obrázok k článku TOP 3 SVET O SLOVENSKU: Smutná slovenská jedľa v Bruseli veľa radosti nenarobila
Zdroj: TASR

S myšlienkou darovať Bruselčanom vianočný strom, ktorý ozdobí ich nádherné hlavné námestie Grande Place, prišiel slovenský veľvyslanec v Bruseli Stanislav Vallo.

Má to byť symbolický dar na rozlúčku so slovenským predsedníctvom EÚ, ktoré sa v decembri končí. Nie všetkým obyvateľom mesta sa však jeho nápad páči.

Hitlerovský štát?

Britský portál DailyMail prišiel s veľkou reportážou o strane Mariána Kotlebu ĽSNS. Porovnáva ju s ostatnými extrémne pravicovými stranami v Európe, ktorým sa tiež v ekonomicky ťažkých časoch darí.

Žiadna vraj nedosahuje takú úroveň extrémizmu ako Kotlebovci. ĽSNS sa nacistickým nálepkám bráni, ale fakty hovoria o niečom inom.

Vietnamské Košice

Uzatvárať „družbu“ s mestami zo „spriatelených krajín,“ teda z komunistického tábora v sovietskej sfére vplyvu, bolo kedysi bežnou praxou a nevymizla do dnes.

Vietnamské Hočiminovo Mesto, v minulosti nazývané Saigon, je dnes jedným z najdynamickejších centier ekonomiky a znalci ho označujú tiež ako mesto hriechu. Portál Le Courrier du Vietnam píše, že uzavrelo dohodu o spolupráci so slovenskými Košicami.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM