Lukáš Zavacký Šport

TOP momenty víkendu: ŠOK 2015 má svojho víťaza, hokejisti Košíc v play-off bez prehry

V piatok i počas víkendu si mohli fanúšikovia športu v Košiciach užiť bohatý program. Prinášame súhrn tých najdôležitejších momentov.

Ilustračný obrázok k článku TOP momenty víkendu: ŠOK 2015 má svojho víťaza, hokejisti Košíc v play-off bez prehry
Zdroj: TASR

Zaujímate sa o šport v Košiciach a chcete mať o ňom prehľad? V posledných dňoch sa toho odohralo viac než dosť, preto si tento súhrn nemôžete nechať ujsť. Toto je päť vecí, ktoré zarezonovali najviac.

Good Angels s výhrou, no nepostačujúcou

Basketbalistky Good Angels sa v Eurolige dostali do štvrťfinále, kde narazili na súperky z Francúzska – Lille Métropole. V úvodnom dueli na ich palubovke prehrali o šestnásť bodov, no generálny manažér Košičaniek veril, že s výsledkom ešte môžu niečo spraviť. Nepodarilo sa, keďže na vlastnej palubovke vyhrali len rozdielom ôsmich bodov, a to 68:60. S Euroligou sa tak lúčia.

Športovú osobnosť Košíc 2015 vyhrala tenistka

V piatok sa v priestoroch Spoločenského pavilónu odohrala udalosť Športová osobnosť Košíc 2015. A my sme vám priniesli taktiež rozhovory s nominovanými športovcami. Odovzdávali sa ceny v rôznych kategóriách, no v tej najdôležitejšej vyhrala tenistka Anna Karolína Schmiedlová, ktorej cenu prevzal otec Juraj.

Futbalisti zdarní len na polovicu

DOXXbet liga pokračovala 20. kolom, v ktorom zastúpenie mali aj dva košické kluby. Prekvapenie sa zrodilo na úkor mužstva VSS Košice, ktoré podľahlo MFK Liptovskému Mikulášu pomerne hladko 0:3 a na prvej priečke ho predbehol 1. FC Tatran Prešov. Lokomotíva Košice si však poradila so Spišskou Novou Vsou 3:0.

Menej úspešné basketbalistky úspešnejšími

Aj keď len v domácej lige, ale predsa. BK SOŠŽ Cassovii Košice sa podarilo zvíťaziť. Posledný tím v Basketbalovej extralige žien dokázal vo vyrovnanom zápase poraziť BK Slovan Bratislavu 70:66.

Hokejisti Košíc v play-off bez chyby

Po základnej časti sa HC Košice umiestnili v tabuľke na prvom mieste. S pohodlným náskokom deviatich bodov na druhé mužstvo – HK Nitra. Vo štvrťfinále tak dostali ako svojho súpera MHC Martin, ktorý nad nimi už v tejto sezóne raz zvíťazil, no Košičania mali na neho viacero tromfov. Úvodné domáce stretnutia play-off zvládli na výbornú. Po výsledkoch 4:1 a 3:2 sa séria presúva do Martina.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM