KAW Magazín Lifestyle

TOP romantické ubytovanie na Slovensku: Strávte zimnú dovolenku naozaj výnimočne!

Počas zimy a na prelome rokov potrebujeme všetci tak trocha chytiť "druhý dych" a oddýchnuť si. Ak vám nepostačuje klasická horská chata, pozrite sa po niečom výnimočnejšom.

Ilustračný obrázok k článku TOP romantické ubytovanie na Slovensku: Strávte zimnú dovolenku naozaj výnimočne!
Zdroj: Björnson Tree Houses

Škandinávske domčeky v Jasnej

Čo by ste povedali na romantiku v objatí lesa? Príroda, ticho a zároveň na dosah ruky všetko, čo potrebujete k dokonalej romantike a športovému vyžitiu. Takéto zážitky ponúkajú unikátne Björnson Tree Houses, ktoré nájdete v Jasnej.

Interiér domčekov, ktorých súčasťou je obývačka a spálňa, je účelný, všetko tam má svoje miesto. V treskúcom mraze vás zahreje kozub, rátať môžete aj s riadiacim inteligentným systémom, ktorý vám poskytne absolútny komfort.

Hotel Björnson, ku ktorému patria už spomínané domčeky, sa nachádza iba 100 metrov od lyžiarskeho strediska. Užijete si zábavu aj dokonalý relax. Ak máte chuť rozmaznať svoje telo vo wellness, k dispozícii je fínska sauna, bio sauna, horúce exteriérové kade, oddychová miestnosť, masáže a liečivé zábaly, to všetko v tesnom kontakte s prírodou.

Článok pokračuje pod galériou

Björnson Tree Houses
6
Galéria

Nebo nad Štiavnicou

Štyri 200 až 300-ročné pôvodné banícke domy na okraji Banskej Štiavnice by možno zanikli, ak by sa neobjavili šikovní ľudia, ktorí ich zachránili a vytvorili tam nádherné ubytovanie. Domčeky sú dnes ideálnym miestom pre oddych. Pocítite v nich návrat ku svojim koreňom a tradičným hodnotám.

Blízkosť nádhernej prírody a Banskej Štiavnice, ktorá dýcha históriou, iba umocní jedinečnosť tohto miesta. Ubytovať sa môžete v niektorej zo štyroch chalúpok, ktoré nesú názvy Modrá, Zelená, Oranžová a Biela. Všetky majú pôvodné autentické prvky, ktoré dnes už len tak ľahko nevidíte.

Článok pokračuje pod galériou

Nebo nad Štiavnicou
4
Galéria

Vila Zvonica

Príjemný rodinný hotel v Malom Smokovci vás okamžite očarí. Po pár minútach sa tam budete cítiť ako doma. Teplo prírodných materiálov, škandinávska čistota línií interiéru

Hotel stavali majitelia aj vlastnými rukami a dali si záležať na každom detaile. „Všetky materiály sú poctivo vybrané, či už sa jedná o kvalitné tehly, kameň, alebo drevo a pomáhali nám samozrejme lokálni majstri. Rovnako poctivo sme pristupovali aj k zariadeniu interiéru,“ opisujú na stránke útulného hotela.

Zaujímavosťou je, že spoločné priestory hotela sú zároveň galériou umeleckých diel súčasných autorov a autoriek, ktorých témou je krajina, terén a príroda v maľbe, kresbe, fotografii aj grafike. Vo vile tiež nájdete malú wellness zónu s fínskou saunou a nechýba ani vonkajšia vírivka.

Článok pokračuje pod galériou

Vila Zvonica
6
Galéria

Kaštieľ Mojmírovce

Ak máte chuť na priam romantiku hodnú šľachticov, navštívte barokovo-klasicistický kaštieľ Mojmírovce z 18. storočia, kde sa dá aj ubytovať. Je obklopený anglickým parkom a ponúka jedinečnú atmosféru a výnimočné kulinárske zážitky.

Dominantou kaštieľa je Chodba tolerancie, Ikonový salón, salón rodáka z Mojmíroviec, grófa Grassalkoviča, kedysi najslávnejší žrebčín Uhorska jedinečne prebudovaný na kongresovú sálu a 300-ročná vínna pivnica. Ak ste zanietení športovci, nadchne vás krytý bazén, telocvičňa či krytá strelnica.

Ubytovať sa môžete napríklad v luxusnom Prezidentskom apartmáne, ale aj v príjemne zariadenej izbe v Žrebčíne.

Kaštieľ Mojmírovce
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM