Zo Slovenska

TOP UDALOSTI TÝŽDŇA: Poliaci sa činia nekvalitnými vajcami, Slováci svetovým maslom

Uplynulý týždeň sme sa mohli pochváliť gastronomickým Oscarom v podobe najlepšieho mandľového masla na svete. O susedoch sa to povedať nedá.

Ilustračný obrázok k článku TOP UDALOSTI TÝŽDŇA: Poliaci sa činia nekvalitnými vajcami, Slováci svetovým maslom
Zdroj: powerlogy.com

Najnovší gastroúspech by mohol byť v tomto prípade právom titulovaný sloganom Dobrý nápad, Slovensko. Zlatú hviezdu GRATE TASTE AWARDS 2016 v Londýne si odnieslo mandľové maslo Power v BIO kvalite. Súťaž je medzi kritikmi považovaná za udeľovanie Oscarov v gastronómii, pretože prísna porota hodnotí „naslepo“ chuť produktu.

Hoci problém s vajíčkami hlásilo vo výstražnom systéme Holandsko aj Chorvátsko, slovenskí kontrolóri nenechali nič na náhodu. Napriek tomu, že v hláseniach cez rýchly výstražný systém nebola uvedená distribúcia týchto vajec na trh v Slovenskej republike, nariadila ŠVPS SR bezodkladne vykonať úradné kontroly v centrálnych skladoch obchodných reťazcov, v maloobchodoch, veľkoobchodoch a triediarňach vajec s cieľom zistiť predaj vajec od uvedeného producenta na slovenskom trhu.

Krimi

Na bratislavskom obchvate sa prihodila situácia, na ktorú matka dvoch detí len tak ľahko nezabudne. Šoférka mala na diaľnici predbehnúť vozidlo, ktoré riadil asi päťdesiatročný muž, ktorému sa to nepáčilo. To, čo nasledovalo, je ako zo zlého sna.

Rôzne

Mnohé generácie majú detstvo späté s povinným ranným pitím teplého kakaa, ktorému sa nevyhli ani v škôlke či na školách. Granko je spomienkou najmä „Husákových detí“.

Nástup GRANKA na slovenský trh v roku 1979 spôsobil doslova senzáciu, pretože išlo o prvé rýchlorozpustné kakao svojho druhu v ČSSR. Na trhu však boli práškové verzie, ktoré boli horké a museli sa dosladiť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM