TOS Zo Slovenska

Toto je ON: Dominik riskoval vlastný život, aby spacifikoval ozbrojeného útočníka vo vlaku!

Dominik ako prvý okamžite zareagoval na krik dobodanej študentky vo vlaku a zoči-voči sa postavil útočníkovi!

Ilustračný obrázok k článku Toto je ON: Dominik riskoval vlastný život, aby spacifikoval ozbrojeného útočníka vo vlaku!
3
Galéria

Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jozef Dutka ocenil mimoriadne hrdinský čin budúceho vojaka Dominika a udelil mu Pamätnú medailu.

„Dominik je vekom mladý, ale srdcom statočný a nebojácny kadet Akadémie Ozbrojených síl SR, ktorý sa prvého novembra nebál spacifikovať ozbrojeného páchateľa, ktorý vo vedľajšom kupé dobodal mladú študentku,“ uviedla košická polícia na svojej facebookovej stránke.

Podľa polície hoci v tej chvíli nebolo zrejmé, koľko nožov či iných útočných predmetov má páchateľ pri sebe, Dominik ako prvý okamžite zareagoval na krik študentky a riskoval vlastný život, aby páchateľa, ktorý sa rozbehol po vlaku, začal prenasledovať.

„Neskôr sa k nemu pridali ďalší spolucestujúci a páchateľa zadržali až do doby, kým vlak prišiel do železničnej stanice,“ vrátila sa k udalostiam z prvého novembra polícia.

Policajný riaditeľ mu okrem ocenenia poďakoval za jeho „statočnosť a odvahu v dobe, keď sa ľudia pre vlastné pohodlie či strach radšej tvária nevšímavo a nezúčastnene“.

Statočný Dominik sa postavil útočníkovi, ktorý dobodal mladú študentku
3
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM