Barbara Dallosová Správy Regióny Zo Slovenska

Toto sa len tak nevidí: Slony na prechádzke v Kremnici? FOTO

Kremničanov prekvapili niekoľkotonové zvieratá prechádzajúce sa ulicami mesta. Slony na sídlisko nezablúdili náhodou.

Ilustračný obrázok k článku Toto sa len tak nevidí: Slony na prechádzke v Kremnici? FOTO
4
Galéria
Zdroj: Teve Bala

Sociálnymi sieťami kolujú zábery slonov pod kremnickými panelákmi. Zvieratá boli zachytené v uličke medzi tenisovými kurtami a ľahkoatletickým ihriskom.

Ako pre Žiar24 ozrejmila referentka Oddelenia školstva, kultúry a športu Mestského úradu v Kremnici Zuzana Gretschová, slony patria k cirkusu, ktorý na takzvanom sokolskom ihrisku aktuálne rozkladá svoju techniku. Ako ubezpečila, cirkus je v meste oficiálne a má potrebné povolenie. Cirkus do mesta neprišiel po prvý raz, v minulosti však využíval inú lokalitu.

,,Momentálne na ľahkoatletickom ihrisku neprebiehajú žiadne podujatia, teda po dohode s prenajímateľom priestoru je cirkus umiestnený tu. Na mieste, kde býval v minulosti, parkujú autá. Okrem toho, na ľahkoatletickom ihrisku majú prevádzkovatelia cirkusu zdroj vody, elektriny, všetko, čo potrebujú," vysvetlila Gretschová.

Cirkus sa na kremnickom ihrisku začal vybaľovať v nedeľu (7.7.). Podľa Gretschovej sú predstavenia naplánované na utorok a stredu, vo štvrtok má šapitó mesto opustiť.

FOTO: Kremnicou sa prechádzajú slony
4
Galéria
Zdroj: Teve Bala
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM