Lucia Lauková Správy

TOTO sú noví kandidáti na ministrov: V stredu predstúpia pred prezidenta

V pôvodom zozname kandidátov musel Peter Pellegrini urobiť zmeny. Nový návrh na vymenovanie členov vlády chce Pellegrini doručiť prezidentovi v stredu.

Ilustračný obrázok k článku TOTO sú noví kandidáti na ministrov: V stredu predstúpia pred prezidenta
Zdroj: TASR

Prezident SR Andrej Kiska prijme v stredu 21. marca v Prezidentskom paláci nových kandidátov na ministrov. Informoval o tom Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.

Kiska sa od 9.00 h postupne stretne s Petrom Pellegrinim (Smer-SD), ktorý je poverený zostavením vlády. Po ňom to bude kandidát na ministra spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd), kandidátka na ministerku kultúry Ľubica Laššáková (Smer-SD), kandidát na podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD), kandidát na ministra vnútra Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) a kandidátka na ministerku zdravotníctva Andrea Kalavská.

Prezident sa v utorok rozhodol nevymenovať novú vládu. Pellegrini chce Kiskovi v stredu (21.3.) doručiť nový návrh na vymenovanie členov novej vlády. Na post ministra vnútra súčasného šéfa rezortu zdravotníctva navrhol Tomáša Druckera. Ministerstvo zdravotníctva by po ňom mala prebrať štátna tajomníčka rezortu Andrea Kalavská.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM