Peter Handzuš Správy Zo Slovenska

Tradícia, ktorá poteší: V Poprade rozdali darčeky pre 150 detí z rodín v núdzi

Darčeky potešili deti z neúplných rodín, z rodín, ktorým boli deti zverené do náhradnej starostlivosti a rovnako rodiny, ktoré sa nachádzajú v hmotnej núdzi.

Ilustračný obrázok k článku Tradícia, ktorá poteší: V Poprade rozdali darčeky pre 150 detí z rodín v núdzi
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Poprad v spolupráci s Apoštolskou cirkvou na Slovensku v pondelok 17. decembra 2018 odovzdalo 150 deťom zo 139 rodín, ktoré sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácií, vianočné balíčky .

„Pre deti sme pripravili balíčky, v ktorých si mohli nájsť hygienické a školské potreby, sladkosti, hračky a oblečenie. Je to už šestnásty rok, čo sa mesto takýmto spôsobom snaží zmierniť sociálnu situáciu týchto rodín a urobiť im radosť v čase vianočných sviatkov. S týmito rodinami pracujeme po celý rok a vieme, že vianočné balíčky im urobia veľkú radosť, keďže iné si nie vždy môžu dovoliť,“ uviedla Petra Zavacká zo sociálneho odboru MsÚ v Poprade.

„Ročne prinášame na Slovensko cez 20 tisíc darčekov, ktoré rozdeľujeme do viacerých organizácií. Vážime si túto spoluprácu s mestom, aby sa darčeky dostali vždy do tých správnych rúk,“ dodal pastor Apoštolskej cirkvi v Poprade Ján Šefčík.

Sociálni pracovníci MsÚ v Poprade poskytujú rodinám pomoc počas celého roka – zabezpečujú im sociálne poradenstvo, opatrenia sociálno-právnej ochrany, organizujú letný tábor, poskytujú šatstvo, ktoré získava samospráva od občanov, v spolupráci so SČK im poskytujú potravinovú pomoc z rôznych zbierok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM