Katarína Oravská Krimi

Tragédia na Horehroní: Mladík (15) bez vodičáku nabúral otcove auto, kamarát (†17) na mieste mŕtvy! FOTO

Obrovská tragédia na Horehroní si vyžiadala život mladíka (†17). Podľa mužov zákona sedel na mieste spolujazdca a auto šoféroval jeho o dva roky mladší kamarát. Policajti tvrdia, že neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam. Narazil do stromu.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia na Horehroní: Mladík (15) bez vodičáku nabúral otcove auto, kamarát (†17) na mieste mŕtvy! FOTO
Zdroj: Policajný zbor SR

„15-ročný mladík z Vaľkovne viedol v smere od Červenej Skaly na Brezno bez vodičského oprávnenia osobné motorové vozidlo Renault Laguna, ktorého majiteľom je jeho otec. Mladý „vodič“ neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, následkom čoho prešiel na ľavú stranu cesty v smere jazdy, kde narazil do stromu,“ opísala nehodu banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Ako pokračovala Kováčiková, vo vozidle sa v tom čase viezol ako spolujazdec aj jeho 17-ročný kamarát, ktorý pri nehode utrpel vážne zranenia, ktorým na mieste podľahol. Mladík, ktorý sedel za volantom otcovho vozidla utrpel pri nehode zranenia s dobou liečenia do 7 dní.

„Na zistenie požitia alkoholických nápojov bola „vodičovi“ odobratá krv. V súvislosti s tragickou dopravnou nehodou sme začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia, pričom do vyšetrovania boli prizvaní aj súdni znalci z odboru cestnej dopravy,“ dodala policajná hovorkyňa.

Tragická nehoda sa stala v sobotu v neskorších večerných hodinách v katastri obce Vaľkovňa v okrese Brezno.

Mladík (15) bez vodičáku nabúral otcove auto, kamarát (†17) na mieste mŕtvy!
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM