han Šport Ostatné športy

Tragédia nádejného cyklistu zo Saganovho tímu: Za 17-ročným Janom smúti aj Peter, FOTO

Osudným sa mu stala zrážka s autom. Nemecký cyklista Jan Riedmann sa cez víkend stal účastníkom dopravnej nehody, pri ktorej kolega Petra Sagana zahynul.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia nádejného cyklistu zo Saganovho tímu: Za 17-ročným Janom smúti aj Peter, FOTO
2
Galéria

Jan bol členom juniorského tímu Auto Eder Bayern, ktorý spadá pod krídla nemeckej profesionálnej stajne Bora-Hansgrohe. No, a v nej jazdí aj slovenský cyklista Peter Sagan.

Čo sa vlastne stalo?

V sobotu bol spomínaný tím na každodennom tréningu, ale v nemeckom meste Würzburg došlo ku stretu automobilu s mladým cyklistom. Za volantom auta sedel 58-ročný šofér, ktorý nedal prednosť talentovanému jazdcovi. Janovi okamžite poskytli prvú pomoc a do nemocnice ho odviezol vrtuľník, ale sedemnásťročný mladík vážnym zraneniam podľahol.

Sústrasť od tímu

Nemecký tím Bora-Hansgrohe sa na sociálnych sieťach „nahodil“ do čiernych farieb a vyjadril úctu mladému cyklistovi. „S veľkým zármutkom sa lúčime s našim jazdcom Jan Riedmannom, ktorýmal v sobotu nehodu a v nedeľu zraneniam podľahol. S hlbokým zármutkom vyjadrujeme úprimnú sústrasť celej jeho rodine a príbuzným. Na počesť Jana budú jazdci BORA-Hansgrohe súťažiť na pretekoch Miláno – San Remo v čiernych páskach,“ uvádza Bora.

Pridal sa aj Sagan

Ku tragickej zrážke, pri ktorej vyhasol život mladého cyklistu, sa vyjadril aj hviezdny Peter Sagan. „Je to takaá smutná správa, keď vyhasne život cyklistu pri dopravnej nehode. Moje myšlienky sú s Janovou rodinou a jeho blízkymi,“ napísal žilinský rodák na svojom Facebooku.

It is with great sadness that we say goodbye to Jan Riedmann, a rider from our U19 squad, Team Auto Eder Bayern. The...

Posted by BORA-hansgrohe on Monday, August 3, 2020

The death of a cyclist involved in a traffic accident is such sad news. My deepest sympathies to Jan's family and loved ones.

Posted by Peter Sagan on Monday, August 3, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM