Aktualizované Krimi

Tragédia pri Nitre: Auto s colníkmi sa zrazilo s Kiou, žena (†65) neprežila

Traja colníci z Colného úradu Nitra sa presúvali v rámci výkonu svojej práce. Po zrážke s osobným autom vyhasol ľudský život.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia pri Nitre: Auto s colníkmi sa zrazilo s Kiou, žena (†65) neprežila
5
Galéria

V nedeľu podvečer sa pri obci Veľký Lapáš (okres Nitra) stala smrteľná dopravná nehoda. Traja colníci z Colného úradu Nitra sa presúvali v rámci výkonu svojej práce.

Podľa doteraz známych informácií vodič služobného vozidla pri jazde zistil, že nemá dostatočnú brzdnú dráhu, a preto v snahe vyhnúť sa zrážke s vozidlom pred ním náhle strhol volant do protismeru. V protismere sa však zrazil s protiidúcim vozidlom KIA Ceed, v ktorom sa nachádzali štyri osoby (dvaja muži, jedna žena a jedno dieťa). Žena (nar.1952) prišla po kolízii s colníckym autom o život. Colníkov, mužov a dieťa previezli so zraneniami do nemocnice. Presnú príčinu nehody a ďalšie podrobnosti tejto tragickej udalosti vyšetruje polícia.

,,Je to obrovská tragédia. Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť rodine. Urobím všetko preto, aby sme im v týchto ťažkých chvíľach pomohli," vyjadril sa k nehode prezident finančnej správy František Imrecze.

Finančná správa a predovšetkým colníci začali organizovať zbierku na podporu pozostalých po obeti tejto tragickej dopravnej nehody. Vedenie finančnej správy je v kontakte s políciou. TASR informovala Ivana Skokanová, hovorkyňa finančnej správy.

„Polícia prijala 29.04.2018 asi o 17.30 hod. oznámenie o dopravnej nehode VW Caravelle, ktorého 39-ročný vodič pravdepodobne zozadu narazil do pred ním idúceho vozidla Mercedes Benz Sprinter. Následne prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s oprotiidúcim vozidlom Kia Ceed,“ informovala nás krajská policajná hovorkyňa v Nitre, Renáta Čuháková.

Presné okolnosti dopravnej nehody, ako aj miera jej zavinenia sú predmetom vyšetrovania nitrianskej polície. „V Kii sa smrteľne zranila 65-ročná spolujazdkyňa sediaca na mieste za vodičom. Pri nehode sa zranili aj ďalší spolujazdci v Kii – 70 ročný muž sediaci vpredu na mieste spolujazdca a 14 ročný chlapec sediaci za ním. Ďalší dvaja spolujazdci sa zranili aj vo VW Caravelle,“ dodala nitrianska policajná hovorkyňa, Renáta Čuháková.

Upozornenie: Priložené fotky v galérii nie sú vhodné pre citlivé osoby!

Tragédia pri Nitre: Auto s colníkmi sa zrazilo s Kiou, žena (†65) neprežila
5
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM