Martin Sýkora Krimi

Tragédia v horách: Auto spadlo do rokliny

Prázdninový výlet sa zmenil na drámu s tragickým koncom. Horskí záchranári zachránili dvoch ľudí, boj o život tretieho sa však neskončil dobre.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia v horách: Auto spadlo do rokliny
Zdroj: TASR

Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) z Malej Fatry zasahovali v sobotňajších skorých ranných hodinách v lokalite Fačkovského sedla. Išlo o dvoch nemeckých a jedného slovenského občana, ktorí sa na terénnom vozidle, zo zatiaľ nezistenej príčiny zrútili do rokliny.

„Pri páde utrpel nemecký občan poranenie chrbtice a viaceré pomliaždeniny a odreniny. Po ošetrení bol za pomoci lanovej techniky v nosidlách UT2000 vytiahnutý z rokliny a následne transportovaný k sanitnému vozidlu Rýchlej zdravotnej pomoci. Slovenský občan pád neprežil. Príčina smrti je zatiaľ neznáma,“ informovali záchranári prostredníctvom operačného dispečingu.

Telo nebohého bolo po obhliadke lekára a policajných vyšetrovateľov v nosidlách UT2000 vytiahnuté z rokliny a následne transportované k vozidlu pohrebnej služby. Nemecká občianka bola bez viditeľných vonkajších poranení.

„Po vyšetrení bola prevezená do nemocnice na ďalšie pozorovanie ešte pred príchodom záchranárov HZS. Záchranná akcia prebehla v spolupráci HaZZ Rajec, Políciou SR Nitrianske Pravno a RLP Rajec. Záchrannej akcie sa zúčastnili štyria profesionálni záchranári HZS,“ konštatovala HZS.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM