Aktualizované Svet Zo zahraničia

Streľbu v blízkosti synagógy neprežili dvaja ľudia: Strieľalo sa aj na iných miestach

Po útoku neznámych ozbrojencov pred synagógou vo východonemeckom meste Halle, kde prišli o život najmenej dve osoby, hlásili v stredu streľbu aj z blízkeho mesta Landsberg. Informovali o tom agentúra DPA a spravodajský meste Halle došlo k streľbe. V blízkosti tamojšej synagógy zahynuli dvaja ľudia.

Zdroj: YouTube.com

Podrobnosti o incidente v Landsbergu, vzdialenom od Halle približne 15 kilometrov, nie sú zatiaľ známe. Podľa očitých svedkov, na ktorých sa odvoláva Bild, padli výstrely aj pred jednou predajňou kebabu v Halle.

Nemecké orgány vyhlásili v danej oblasti „výnimočnú situáciu“ a presunuli do Halle všetky dostupné jednotky. Polícia vyzvala obyvateľov Halle i Landsbergu, aby nevychádzali von z budov.

Po streľbe pred synagógou v hallskej štvrti Paulus, kde navyše neznámi páchatelia hodili ručný granát na židovský cintorín, médiá informovali o pohybe najmenej dvoch osôb v maskovacom odeve, vyzbrojených strelnými zbraňami, ktorí unikali autom smerom na Lipsko.

Jednu podozrivú osobu polícia medzičasom zadržala.

Polícia tiež oznámila, že v súvislosti s incidentom v Halle sprísnila bezpečnostné opatrenia pri synagóge a židovskom cintoríne v Drážďanoch.

Streľbu pri synagóge s obeťami na životoch hlásili počas židovského sviatku Jom kipur, ktorý je pre židovských veriacich jedným z najvážnejších sviatkov v roku.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Streľbu v blízkosti synagógy neprežili dvaja ľudia
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM