Krimi

Tragická nehoda autobusu pri Nitre: Politici vyjadrujú sústrasť rodinám obetí

Sústrasť rodinám obetí tragickej dopravnej nehody v okrese Nitra vyjadrili viaceré politické strany z vládnej koalície, ako aj opozície.

Ilustračný obrázok k článku Tragická nehoda autobusu pri Nitre: Politici vyjadrujú sústrasť rodinám obetí
43
Galéria

„Chcel by som vyjadriť úprimnú sústrasť príbuzným zosnulých a zraneným prajem skoré uzdravenie. Členom záchranných jednotiek prajem veľa sily v tejto mimoriadne ťažkej situácii,“ napísal na sociálnej sieti podpredseda parlamentu a predseda Mosta-Híd Béla Bugár. K jeho vyjadreniu sa pridal aj minister spravodlivosti Gábor Gál a šéf rezortu dopravy Árpád Érsek.

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) cíti nesmiernu ľútosť k obetiam dopravnej nehody, ktorá sa stala v stredu popoludní, a okamžite sa vracia z pracovnej cesty na Cypre na Slovensko. TASR to potvrdila jeho hovorkyňa Patrícia Macíková.

„Pri Nitre sa dnes stala strašná tragédia. Okamžite som ukončil moju oficiálnu návštevu Cypru a vraciam sa na Slovensko priamo na miesto tragédie,“ povedal premiér. Ako uviedol, hovoril už s ministerkami zdravotníctva a vnútra a dal im príkazy, aby koordinovali činnosť záchranných a bezpečnostných zložiek.

„Cítim nesmiernu ľútosť k všetkým obetiam a vyjadrujem úprimnú sústrasť všetkým pozostalým,“ povedal premiér.

Predseda parlamentu a SNS Andrej Danko vyjadruje úprimnú sústrasť pozostalým stredajšej tragickej havárie autobusu a nákladného auta v Nitrianskom okrese, kde prišlo o život najmenej 12 ľudí.

„Je to strašná tragédia, myslím na všetkých, ktorí dnes prišli o svojich blízkych. Modlím sa, aby už ďalšie obete nepribudli,“ povedal Danko pre TASR.

„Je to nešťastie, pri ktorom sa ťažko hľadajú akékoľvek slová. Úprimnú sústrasť všetkým pozostalým,“ skonštatoval vládny Smer-SD na sociálnej sieti.

Ľútosť vyjadrilo aj opozičné hnutie OĽaNO. „Slovami sa nedá opísať šok a smútok nad nečakanou stratou najbližších príbuzných a priateľov, väčšinou študentov stredných škôl, preto im venujme tichú modlitbu a spomienku,“ uviedol hovorca hnutia Matúš Bystriansky.

Na sociálnej sieti vyjadril úprimnú sústrasť všetkým pozostalým a zasiahnutým tragickou nehodou aj predseda SaS Richard Sulík.

„Naše hnutie vyjadruje hlbokú a nesmiernu ľútosť nad stratou mladých a zbytočne zmarených životov. Všetkým pozostalým a rodinám vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ napísalo hnutie Sme rodina na sociálnej sieti.

Podporu rodinám zasiahnutých tragédiou vyjadrila aj strana Dobrá voľba. Obete si pripomenul na sociálnej sieti aj predseda KDH Alojz Hlina.

Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila hlboký smútok zo správy o stredajšej tragickej nehode autobusu a kamióna v nitrianskom okrese, kde prišlo o život najmenej 12 ľudí.

„Správa o zrážke autobusu s nákladným autom, ktorá mala také tragické následky, v nás všetkých vyvoláva hlboký smútok. V týchto chvíľach sme myšlienkami s rodičmi, ktorí prišli o svoje deti, o svojich drahých a blízkych. Myslíme tiež na zranených a na to, aby dostali najlepšiu možnú pomoc a opateru. Všetci dúfame, že počet obetí už nebude narastať,“ uviedla v stanovisku, ktoré TASR zaslal jej hovorca Martin Strižinec.

„Po tejto hroznej tragédii prosím všetkých, jazdime opatrne a ohľaduplne, nech sa všetci šťastne vrátime k svojim rodinám,“ doplnila prezidentka.

Najmenej 12 obetí si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala v stredu na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre. TASR to potvrdil Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR. Ako upozornila polícia, naďalej nie je zrejmé, koľko presne ľudí zahynulo.

Pri nehode sa zrazil autobus s nákladným autom, po zrážke zostal autobus prevrátený v priekope. Pri nehode sa zranilo najmenej ďalších 17 ľudí.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM