Aktualizované Filip Chudý Krimi

Tragická nehoda na D1, diaľnicu sprejazdnili: FOTO priamo z miesta

Na diaľnici v smere Trenčín – Žilina sa podľa správy hasičov odohrala dopravná nehoda s tragickými následkami. Pozrite prvé info od záchranných zložiek.

Ilustračný obrázok k článku Tragická nehoda na D1, diaľnicu sprejazdnili: FOTO priamo z miesta
16
Galéria

Hasiči momentálne zasahujú pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala na 141 km diaľnice D1 na úrovni Dubnice nad Váhom v smere na Žilinu. Informovala o tom Zuzana Farkasová z komunikačného a organizačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

„Pri nehode sa cisterna prevážajúca benzín prevrátila mimo cestu, pričom nehodu neprežila jedna osoba, ide o vodiča cisterny. Hasiči momentálne vyslobodzujú vodiča z kabíny, na vozidle vykonávajú protipožiarne opatrenia a zachytávajú unikajúce kvapaliny. Diaľnica je na tomto úseku uzavretá, upozorňujeme vodičov, aby sa mu vyhli,“ uviedla Farkasová.

Správa od polície

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová prezradila, že pri tejto tragickej dopravnej nehode zahynul 33-ročný vodič z okresu Žilina. Nehoda sa podľa jej slov stala v pondelok 30. apríla krátko pred 9:30 na diaľnici D1 k.ú Prejta (okres Ilava). „Podľa doterajších zistení k dopravnej nehode došlo tak, že 33-ročný vodič jazdil s nákladným, motorovým cisternovým vozidlom po diaľnici D1 smerom od Bratislavy na Žilinu a z doposiaľ nezistených príčin zišiel mimo cestu na pole, kde sa s plne naloženou cisternou prevrátil,“ vyjadrila sa s tým, že vodič podľahol svojim zraneniam priamo na mieste dopravnej nehody.

„Na miesto dopravnej nehody je prizvaný aj súdny znalec z odboru cestná doprava. Doprava po diaľnici D1 v mieste, kde došlo k tragickej dopravnej nehode je odklonená z bezpečnostných dôvodov (hrozí nebezpečenstvo výbuchu) a riadia ju policajti. Žiadame vodičov, aby rešpektovali pokyny policajtov a o ohľaduplnosť a trpezlivosť pri prechádzaní daným úsekom,“ dodala Antalová.

Novinky od hasičov

Hasiči stále zasahujú pri tejto vážnej dopravnej nehode. „Na miesto už dorazila ďalšia cisterna, do ktorej sa hasiči pokúsia prečerpať benzín z havarovanej cisterny. Diaľnica je na tomto úseku uzavretá v oboch smeroch, upozorňujeme vodičov, aby sa mu vyhli,“ prezradila Farkasová.

„Hasičom sa nepodarilo prečerpať benzín z havarovanej cisterny tradičnou metódou, preto bola vyžiadaná medzištátna pomoc od českých hasičov, ktorí sa pomocou špeciálnej techniky Coldcut Cobra pokúsia v cisterne vyrezať otvory a benzín odčerpať. Ide o techniku rezania do všetkých druhov materiálov pomocou vodného stĺpca s vytváraním jemnej vodnej hmly,“ uviedla Farkasová.

„Hasičom sa doposiaľ podarilo prečerpať približne 3/4 obsahu nádrží havarovanej cisterny. Tesne po 19:00 bol sprejazdnený jeden pruh diaľnice D1 v smere do Bratislavy. Na mieste havárie momentálne zasahuje 10 hasičov z hasičských staníc v Trenčíne a Púchove,“ priniesla nové správy v pondelok večer Farkasová.

Aktualizované o vyjadrenie polície a tri nové správy od hasičov.

Tragická nehoda na diaľnici: Cisterna sa prevrátila mimo cestu
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM