Krimi

Tragická nehoda v Mengusovskej doline: Skialpinistka zomrela po páde do žľabu

Tragický koniec mala nehoda, ktorá sa stala vo Vysokých Tatrách. O život pri nej prišla skialpinistka, ktorá neprežila pád z Patrie do Mengusovskej doliny.

Ilustračný obrázok k článku Tragická nehoda v Mengusovskej doline: Skialpinistka zomrela po páde do žľabu
Zdroj: TASR

V utorok (19.3.) predpoludním bol na tiesňovú linku Horskej záchrannej služby (HZS) nahlásený pád skialpinistky z Patrie smerom do Mengusovskej doliny. Informovali o tom horskí záchranári na svojom webe s tým, že nahlasovateľovi sa so ženou po páde nepodarilo nadviazať ani hlasový, a pre hmlu ani vizuálny kontakt, preto sa po privolaní pomoci vybral do žľabu za ňou, kde jej okamžite začal poskytovať laickú resuscitáciu.

„V krátkom čase sa dvojicu podarilo lokalizovať aj z paluby vrtuľníka Vrtuľníkovej záchrannej služby (VZZS), ktorého posádka z heliportu v Starom Smokovci vyzdvihla záchranára HZS a spoločne smerovali na miesto nehody,“ uviedli záchranári a dodali, že lekár VZZS bol spolu s horským záchranárom vysadený v teréne.

„Žiaľ, žena pri páde utrpela zranenia nezlučiteľné so životom a lekár mohol už len skonštatovať smrť,“ uzavreli horskí záchranári.

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM