Anton Hrachovský Krimi

Tragická noc v okrese Gelnica: Vlak zrazil dvoch maloletých, obaja sú mŕtvi

Na železničnej trati v okrese Gelnica prišli o život dvaja mladí ľudia. Polícia tragédiu vyšetruje a tak je známych len niekoľko informácií.

Ilustračný obrázok k článku Tragická noc v okrese Gelnica: Vlak zrazil dvoch maloletých, obaja sú mŕtvi
Zdroj: TASR

Štrnásťročné dievča a 15-ročný chlapec z obce Richnava v okrese Gelnica prišli o život na železničnej trati. K tragickej udalosti došlo v noci z utorka na stredu 26. decembra. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová s tým, že polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Pod kolesami vlaku umreli dvaja maloletí

Vlak zrazil dvoch maloletých v utorok (25.12.) o 23.20 h, a to v úseku trate Krompachy – Margecany. „Podľa doterajších zistení rušňovodič pri vychádzaní z oblúka pred železničnou zastávkou Richnava zbadal vo vzdialenosti približne 50 metrov pred sebou stáť osobu v koľajisku, pričom ihneď použil rýchločinnú brzdu. Pre krátku vzdialenosť zrážke už zabrániť nedokázal. Pri zrážke obe osoby utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom,“ uviedla Mésarová. Ako dodala, rušňovodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Podľa polície sú bližšie okolnosti tragickej udalosti predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM