Lucia Lauková Krimi

Tragické ráno v Novákoch: Baník (†40) utrpel smrteľný úraz

Hornonitrianske bane zasiahla smutná udalosť. Mužovi už nemohol pomôcť ani lekár.

Ilustračný obrázok k článku Tragické ráno v Novákoch: Baník (†40) utrpel smrteľný úraz
Zdroj: TASR

V bani v Novákoch 8. júna v skorých ranných hodinách utrpel smrteľný úraz 40-ročný muž. Informovala o tom tlačová hovorkyňa Hornonitrianskych baní Prievidza (HBP) Adriana Siváková.

„Dispečer HBP najskôr nahlásil pracovný úraz s ťažkou ujmou na zdraví. Do podzemia bane Nováky okamžite sfáral lekár pohotovostnej služby Hlavnej banskej záchrannej stanice, ktorý, žiaľ, konštatoval poranenia nezlučiteľné so životom,“ uviedla Siváková.

Baník podľa nej vykonával práce na doprave materiálu pre pracoviská v bani a k jeho zraneniu došlo pri uvoľňovaní zaseknutého materiálu. „Išlo o dlhoročného, skúseného zamestnanca, ktorý v spoločnosti pracoval 22 rokov, v súčasnosti ako revírnik úseku banskej dopravy,“ doplnila.

Do podzemia, ako ďalej ozrejmila Siváková, sfárala komisia odborníkov štátnej banskej správy – Obvodného banského úradu v Prievidzi, ktorá vykonala obhliadku miesta pracovného úrazu a vyšetruje príčiny a okolnosti jeho vzniku. „Pociťujeme nesmiernu ľútosť nad tragickou udalosťou, ktorá nás zasiahla. V mene vedenia spoločnosti a všetkých zamestnancov vyslovujeme úprimnú sústrasť rodine a blízkym nášho zosnulého kolegu,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM