Krimi

Tragický týždeň na železniciach: Pri zrážke s vlakom zahynuli traja ľudia

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) minulý týždeň zaznamenali štyri zrážky s civilnou osobou, z toho tri smrteľné. Informoval o tom hovorca ŽSR Michal Lukáč.

Zdroj: Dnes24.sk

V stredu (6. 11.) osobný vlak zrazil a usmrtil ženu, ktorá náhle vstúpila do priechodného prierezu traťovej koľaje v úseku Zvolen–Sliač kúpele. V ten istý deň v úseku Rusovce–Bratislava-Petržalka na priecestí vlak zrazil a usmrtil muža.

Vlak zrazil a usmrtil civilnú osobu ležiacu v priechodnom priereze traťovej koľaje v úseku Bratislava Hlavná stanica–Bratislava Lamač v nedeľu (10. 11.). Príčina nehody sa vyšetruje.

Zranenie osoby si vyžiadala zrážka s vlakom v utorok (5. 11.) v úseku Trenčianske Bohuslavice–Nové Mesto nad Váhom. Osobu na mieste ošetrili a následne previezli na ďalšie lekárske ošetrenie.

Počas minulého týždňa došlo aj k zrážke s vlaku motorovým vozidlom a zrážke osobného vlaku s rušňom. K zrážke vlaku s motorovým vozidlom došlo v úseku Šaštín-Stráže–Kúty v pondelok (4. 11.) na priecestí. Ťažko zranený vodič motorového vozidla bol letecky prevezený do nemocnice.

Vo štvrtok (7. 11.) došlo na výhybke v Košiciach k zrážke osobného vlaku s rušňom a k jeho následnému vykoľajeniu.

Privolaná záchranná služba ošetrila vlakvedúceho osobného vlaku a jedného cestujúceho, ktorí boli následne odvezení na ošetrenie.

ŽSR opätovne vyzývajú verejnosť k opatrnosti pri pohybe v blízkosti železničnej trate. „Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti až kilometer, a následky zrážky s ním bývajú fatálne,“ pripomínajú

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM