Zo Slovenska

Trápia vás vysoké ceny energií? Odborníci vám ZADARMO poradia, ako nepanikáriť a UŠETRIŤ!

Konzultanti sa vyberú do nákupných centier. Slovákom budú bezplatne radiť, ako znížiť účty za kúrenie, teplú vodu a elektrinu.

Ilustračný obrázok k článku Trápia vás vysoké ceny energií? Odborníci vám ZADARMO poradia, ako nepanikáriť a UŠETRIŤ!
Zdroj: Pexels.com , Pexels.com

Energetickí konzultanti Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) navštívia počas januára každé z ôsmich krajských miest.

Vo veľkých nákupných centrách budú poskytovať bezplatné konzultácie, ako využívať energiu úsporne a znížiť účty za kúrenie, teplú vodu a elektrinu. Informovala o tom v piatok SIEA. Podujatie „Žiť s energiou“ sa začne 20. januára v Prešove a skončí sa 29. januára v Bratislave.

Prineste si faktúry!

„Úspora energie sa týka každého, ale šetrenie nemusí automaticky znamenať znížene komfortu. Je tu príležitosť využiť naše individuálne poradenstvo priamo vo vašom krajskom meste. Často máme rezervy a možnosti, o ktorých ani netušíme. Dôležité je pritom poznať vlastnú spotrebu. Môžete si so sebou priniesť faktúry a vyúčtovania za energiu a naši špecialisti vám pomôžu nájsť konkrétne riešenia, ako využívať energiu úsporne a ušetriť,“ zdôraznil generálny riaditeľ SIEA Stanislav Jurikovič.

Prečítajte si tiež

Ako znížiť spotrebu?

Roadshow je súčasťou informačnej kampane #setrimeprenas, ktorá pomôže znížiť spotrebu energie. Odborníci v rámci nej odporúčajú konkrétne kroky, ako sledovať, porovnávať a regulovať spotrebu. Špecialisti na úspory energie sú pripravení zodpovedať otázky, ktoré sa týkajú šetrenia energie nielen v domácnosti, ale aj vo firmách.

Poradia, ako znížiť spotrebu energie s minimálnymi nákladmi, a vysvetlia, od čoho závisí, či sa oplatí investovať do slnečných kolektorov, fotovoltických panelov a tepelných čerpadiel a aké úspory sa môžu dosiahnuť po výmene okien či obnove domu.

Pre deti budú počas roadshow k dispozícii súťaže, pri ktorých sa zabavia a zároveň môžu získať aj malú odmenu. Milovníci nových technológií majú šancu vidieť zblízka vodíkové auto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

📣VYRÁŽAME ZA VAMI! Poradíme vám, ako využívať energiu úsporne a ušetriť! Bezplatné energetické poradenstvo môžete...

Posted by Slovenská inovačná a energetická agentúra on Friday, January 20, 2023
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM