Správy

Trenčania, nebuďte prekvapení: V týchto dňoch môžu navštíviť aj vás!

Počas najbližších dní môžu zazvoniť aj u vás doma. Dôvod je prostý. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Trenčania, nebuďte prekvapení: V týchto dňoch môžu navštíviť aj vás!
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa oficiálnej web stránky mesta ide o zisťovanie, ktoré je súčasťou európskeho projektu. Na Slovensku bolo do neho vybraných 320 obcí, medzi nimi aj Trenčín.

Podľa zverejnených informácií opytovatelia začali navštevovať vybrané domácnosti 9. apríla 2018. Zisťovanie potrvá do 26. júna 2018. V tomto období môže aj vašu domácnosť navštíviť pracovník poverený funkciou opytovateľa, pričom je povinný preukázať sa osobitným poverením.

Ako sa ešte na stránke mesta uvádza „Cieľom tohto projektu je vytvoriť spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík krajín Európskej únie o príjmoch a životných podmienkach domácností. Jeho realizáciou sa získava harmonizovaný zdroj údajov o príjmoch, úrovni a štruktúre chudoby a sociálnom vylúčení v krajinách európskej únie. To umožňuje z dlhodobého hľadiska nielen analyzovanie životnej úrovne domácností na Slovensku, ale i medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci Európskej únie.“

Všetky informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania opytovateľom domácnosti poskytnú, sú podľa mesta chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky. Za ochranu dôverných údajov zodpovedá Štatistický úrad SR.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM