Webnoviny - Svet

Tréner Bostonu spokojný s Chárovou formou

WEBNOVINY.SK

Zdeno Chára.Foto: SITA/APBOSTON 21. mája (WEBNOVINY) – Kapitán hokejového tímu Boston Bruins Zdeno Chára sa v doterajších zápasoch finále Východnej konferencie proti Tampa Bay ešte bodovo nepresadil, v ostatných dvoch dueloch zaznamenal iba jednu strelu na bránku a dva mínusové body, napriek tomu je ale ťahúňom „medveďov“.

Už len svojou fyzickou prítomnosťou a vodcovskými danosťami je faktorom, ktorý dokáže – hoci aj hrajúc v nie najideálnejšej forme – prikloniť misky váh na stranu svojho tímu.

„Ak odohráte v zápase 30 minút, niekedy sa nedokážete vyhnúť pochybeniam. Som presvedčený, že by dokázal brilantne odkorčuľovať 20 minút, no ja sa radšej zmierim s niekoľkými zaváhaniami pri jeho väčšom vyťažení,“ povedal pre USA Today tréner Bostonu Claude Julien a pokračoval: „Nemyslím si, že by hral zle, ale ľudia od neho očakávajú veľmi veľa. Osobne som s jeho výkonmi spokojný.“

Zdeno Chára je jedným z troch finalistov Norrisovej trofeje, ktorá sa výročne udeľuje najlepšiemu zadákovi kanadsko-americkej profiligy. Tridsaťštyriročný rodák sa z úspechu v ankete tešil už v roku 2009.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM