tp Ostatné športy

Tréner martinských hokejbalistov Peter Jurošek: Ideme sa pobiť o návrat série do Martina!

Martinský hokejbalový tím cez víkend s Kežmarkom neuspel. Stále je ale šanca zabojovať o postup do finále.

Ilustračný obrázok k článku Tréner martinských hokejbalistov Peter Jurošek: Ideme sa pobiť o návrat série do Martina!
Zdroj: TASR

Cez víkend sa na martinskom ihrisku odohrali dva semifinálové zápasy, kde o postup zabojovali domáci Imperial Vitamins Martin a MŠK Mimisolar Kežmarok. Martinské “vitamíny“ však súperovi v oboch zápasoch podľahli, a tak je stav série zatiaľ v prospech Kežmarku 2:0.

Tréner hokejbalového tímu Imperial Vitamins Martin redakcii prezradil, ako hodnotí semifinálové zápasy a čo očakáva od tých, ktoré sa odohrajú už nasledujúci víkend.

Aký bol sobotňajší zápas s Kežmarkom?

V sobotu to bolo od úvodu opatrné z oboch strán. Čakalo sa, kto prvý prekoná pozornú obranu súpera a samozrejme, na ďalšie chyby. Tých sme, bohužiaľ, spravili o jednu viac, ako súper a pykali sme za to. Hoci sme mali súpera dobre prečítaného, nie všetci si plnili taktické pokyny na 100% a najmä v obrane nám to nešlo tak, ako sme si predstavovali.

Ktoré boli kritické momenty?

Kritické momenty prišli najmä v závere druhej tretiny, kde sme úplne zbytočne stratili za pár sekúnd naše vedenie a dokonca sme v poslednej minúte inkasovali úplne zbytočný gól. Zbytočné bolo aj vylúčenie po faule, ktorý možno ani nebol a ponúknutú presilovku hostia využili na strelenie rozhodujúceho gólu.

Čo ste mohli urobiť lepšie?

Určite sme mohli lepšie premieňať naše príležitosti, ktorých sme nemali málo. Bohužiaľ, triafali sme vedľa či do brankára…

Čo vám, naopak, šlo dobre počas prvého semifinálového zápasu?

V úvode sme súpera nepúšťali do jeho kombinačnej hry, vypojili sme jeho kľúčové osobnosti z hry, viac ako polovicu zápasu sme boli lepší, no prišlo však spomínané zaváhanie v závere tretiny, ktoré to zmenilo.

Ako hodnotíte nedeľný zápas? Tam nastal náhly zvrat…čo sa stalo?

Začali sme v ňom výborne, súpera sme zatlačili do defenzívy a vytvorili sme si sľubné vedenie 3:1. Bohužiaľ, prišli hrubé individuálne chyby pri buly a následnom pokrývaní hráčov Kežmarku vo vlastnom obrannom pásme a z toho premenili góly v našej sieti.

Ktorý bol kritický moment v tomto zápase?

Posledné 3 minúty… V nich sme prišli o ťažko nadobudnuté vedenie, po zbytočnom góle na 3:2 sme si to akoby prehrali v našich hlavách, hráči sa akoby začali báť o výsledok a to im zväzovalo ruky…Prišli ďalšie dve chyby a súper sa mohol radovať.

V čom dominuje Kežmarok?

Je určite kondične lepší. V jeho kádri sú podstatne mladší hráči, ktorí majú skutočne natrénované a sú vhodne doplnení hokejistami, ktorí im tvoria hru. A majú vo svojom kádri jedného z momentálne najlepších hokejbalistov na svete Oravca, ktorý hrá v skutočne skvelej forme

Ako ste odhadli súpera pred týmito zápasmi? Čakali ste, že to môže dopadnúť takto? . Na Kežmarok sme si celkom verili a veríme si, bohužiaľ, máme pár hráčov zranených a nie všetkých zastihli víkendové zápasy v optimálnej forme. Pred zápasmi doma som dúfal vo vedenie 2:0 na zápasy. Bohužiaľ, je to naopak a nám nezostáva nič iné, ako zdvihnúť hlavy a pokúsiť sa o malý hokejbalový zázrak.

Stav série je 2:0 pre Kežmarok. Aké ponaučenie ste si vzali z týchto zápasov na budúci víkend?

Budeme sa musieť sústrediť viac na buly v našom obrannom pásme, ktoré nám moc nejdú a samozrejme na eliminovanie súperových individualít ako sú Oravec, Teplický či Svitana. A samozrejme, musíme sa viac tlačiť do súperovej bránky a premieňať šance, to bude alfa a omega našej hry. Dôležitá bude aj disciplína, súper má výborných strelcov a presilovky mu idú skutočne dobre.

Veríte si budúci víkend?

Určite áno, zbrane vopred neskladáme a ideme sa pobiť o návrat série do Martina!

Prvé dva semifinálové zápasy

  • Imperial Vitamins Martin x MŠK Mimisolar Kežmarok 2:3 (0:0,1:2,1:1)
  • Imperial Vitamins Martin x MŠK Mimisolar Kežmarok 3:4 (1:1, 1:0, 1:3)

Súboj o postup do finále pokračuje. 23. apríla si hokejbalové tímy Imperial Vitamins Martin a Mimisolar Kežmarok zahrajú na ihrisku nášho protivníka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM