Šport

Tréner prešovských volejbalistiek: Našich fanúšikov nám môže veľa klubov len závidieť!

Volejbalistky Dobré zo Slovenska Prešov sa poctivo pripravujú na prvý ostrý zápas nového ročníka. Dievčatá povedie ako hlavný tréner Miroslav Andrassy a práve na neho smerovala nejedna otázka v rozhovore nielen o klube. Lodivod prezradil aj to, že ich fanúšikov im môže veľa klubov len závidieť.

Ilustračný obrázok k článku Tréner prešovských volejbalistiek: Našich fanúšikov nám môže veľa klubov len závidieť!
Zdroj: Dnes24.sk

Čaká ich ostrý štart. Prešovské volejbalistky čaká prvý duel nového ročníka, sily si zmerajú so súperkami na pôde Senice už túto sobotu. Ako tréner ich povedie Miroslav Andrassy. Prečítajte si s ním rozhovor.

Čo vás oslovilo na projekte Volejbalového klubu Dobré zo Slovenska Prešov?

V prvom rade zanietenie ľudí, ktorí v klube pracujú. Svoje zohralo aj zázemie, a v neposlednom rade aj mladý kolektív.

Môžete nám to viac priblížiť?

Bývam v Košiciach, teda do Prešova to mám v podstate na skok. Doma som sa venoval hlavne práci s mládežou a priebežne som sledoval aj prácu DZS. Keď ma vedenie klubu oslovilo, dlho som nepremýšľal. V Prešove je mladý, perspektívny kolektív, polovica žien má do 20 rokov a ja v nich vidím veľmi veľký potenciál.

Aké sú vaše ciele do novej sezóny?

Čo sa týka cieľov, nebudem sebe ani družstvu dávať žiadne mantinely. Dôležité bude pre mňa i kolegov v realizačnom tíme hlavne zastabilizovať káder na viac rokov, keďže v klube sú hlavne vysokoškoláčky, ktoré budú v Prešove študovať viac rokov. A to je pre volejbal a chod klubu len a len dobré. Celý realizačný tím, počnúc vedením, cez manažéra i môjho kolegu, kondičného trénera Mira Lelka a atletickej trénerky Danky Leuterovej vytvára podmienky pre výkonnostný rast družstva.

Čo hovoríte na domovskú halu?

Ako som už spomenul, podmienky sú výborné. Hala je super, okrem toho máme k dispozícii aj posilňovňu a malú telocvičňu. Miest na športovú sebarealizáciu majú teda ženy až–až.

A ako vnímate fanúšikov v Prešove?

Volejbal je v Prešove populárny. Aj napriek tomu, že muži získali minulý rok titul, keď som sa bol pozrieť asi na dvoch zápasoch DZS, divácka kulisa bola perfektná, divákov kopec, bubnovalo sa a povzbudzovalo. Takýchto fanúšikov nám môže veľa klubov na Slovensku len závidieť. Preto verím, že si nájdu do haly cestu aj tento rok a my ich svojimi výkonmi potešíme.

Aká bola letná príprava?

Letná príprava sa po dlhej prestávke začala o niečo skôr. Ženy na to boli upozornené a postupne sa do prípravy zapájali všetky. Bolo pred nami niekoľko týždňov driny, aby sme boli pripravení na novú sezónu, ktorá bude určite náročná.

Budete zvládať časové vyťaženie?

Momentálne, keďže nemám ešte rodinné povinnosti, sa naplno venujem ženám DZS. V posledných rokoch som sa venoval viac mužskej zložke. Okrem toho sa budeme s mojim kolegom, Ferom Bočkayom snažiť o nadviazanie a vytvorenie dobrých vzťahov s klubmi na východnom Slovensku. Určite veľa času budeme spolu s vedením klubu venovať aj budovaniu spolupráce s prešovskými školami a spoločne postupne budovať zázemie pre ďalšie mladé volejbalové talenty. Určite to bude náročná práca, pretože pritiahnuť mládež na športoviská je v dnešnej dob enáročné a chce to veľa umu a trpezlivosti pri presviedčaní detí aj ich rodičov.

Čítajte tiež:

Senzácia v Prešovskej hokejbalovej lige: Nováčik zaskočil obrovského favorita a uštedril mu vysokú prehru

foto: Dobré zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM