Hokej

Tréner Ramsay o druhej tretine proti Švajčiarsku: Iba sme pozerali, čo hrá súper

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay bol po úvodnom zápase na Nemeckom pohári sklamaný z výkonu v druhej tretine a v presilovkách. Po tesnej prehre 2:3 s mladým výberom Švajčiarska však našiel aj pozitíva.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Ramsay o druhej tretine proti Švajčiarsku: Iba sme pozerali, čo hrá súper
8
Galéria
Zdroj: TASR

Hlavný tréner sa sťažoval na to, že jeho zverenci nedokázali zareagovať na tlak súpera v druhej tretine, z ktorého vyťažil dva góly. „Po dobrej prvej tretine sme sa v ďalšej iba pozerali, čo hrá súper. Dostal nás pod tlak a my sme nezareagovali tak, ako sme mali. Potrebujeme, aby sme viac kontrolovali puk a nezbavovali sa ho,“ zdôraznil.

Ramsay pred prvým zápasom na turnaji, v ktorom chce vyskúšať viacerých nových či staronových hráčov, nevytvoril takzvané „special teams“ na presilovky a oslabenia. V týchto herných situáciách sa tak viac – menej rovnomerne striedali všetky štyri päťky. „Presilovky ma veľmi sklamali. Bol som prekvapený, že nás dostali pod tlak a nekontrolovali sme puk,“ posťažoval sa hlavný kormdielník.

„Naopak, myslím, že prvé oslabenia boli celkom dobré, no potom v tretej tretine skórovali. Toto oslabenie sme nezahrali poriadne a naši obrancovia pred bránkou nezareagovali správne,“ opísal rozhodujúci gól súpera na 3:2.

Po úvodnej kritike prešiel k pozitívam, v predvedenom výkone ich našiel niekoľko a vyzdvihol najmä jednotlivcov. „Náš brankár hral výborne, páčili sa mi skúsení hráči Špirko, Kytnár. Ďalogova akcia v prvej tretine za stavu 1:0 mohla byť rozdielová. Opäť ukázal veľkú rýchlosť a robil im problémy v defenzíve. Potrebujeme od neho, aby vyrážal dopredu a vytváral šance. Potrebujem, aby sa zapájala celá obrana,“ uviedol.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Vedenie reprezentácie zobralo do Krefeldu kvarteto nováčikov. Proti Švajčiarsku debutovali útočníci Branislav Rapáč, Róbert Lantoši a obranca Martin Chovan, na šancu čaká brankár Andrej Košarišťan. „Od mladých hráčov, ktorí sem prídu, potrebujeme, aby sa pokúsili prebrať kontrolu a spraviť rozdiel v zápase. Páčil sa mi Lantoši, ktorý hral dobre v druhej a hlavnej v tretej tretine. Keď sme prehrávali, chcel spraviť rozdiel. Sukeľova lajna bola efektívna, vytvárala si tlak,“ dodal Ramsay.

Foto: ilustračné

Slováci na úvod Nemeckého pohára podľahli Švajčiarsku
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM