Futbal

Tréner SKOLABOVAL priamo pred očami malých futbalistov! Museli ho OŽIVOVAŤ

Tréner dorastu skolaboval pred očami svojich zverencov. Trojica ľudí sa zachovala ako praví hrdinovia.

Ilustračný obrázok k článku Tréner SKOLABOVAL priamo pred očami malých futbalistov! Museli ho OŽIVOVAŤ
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Po zápase v českej dorasteneckej lige medzi AFK Tuchlovice a FK Hředle nastala v nedeľu 1. októbra poriadna dráma. Ako informoval portál idnes.cz, po odchode hosťujúceho tímu do šatní uvoľnenú pozápasovú atmosféru vystriedal boj o život.

Zachránili mu život

Priamo pred očami svojich zverencov v hráčskej kabíne skolaboval tréner hosťujúceho mužstva Hanuš Minařík.

Ako potvrdila hovorkyňa stredočeskej záchrannej služby Monika Nováková, išlo o akútny infarkt myokardu.

„Operátorka zahájila s volajúcimi telefonicky asistovanú neodkladnú resuscitáciu, po príjazde našich posádok bol pacientovi podaný výboj. Resuscitácia bola úspešná, pacientovi boli podané potrebné lieky a pri vedomí bol prevezený do Nemocnice Na Homolce,“ prezradila hovorkyňa.

Zachovali sa ako hrdinovia

Na záchrane sa podieľala aj mama jedného z hráčov FK Hředle Renáta Vitnerová, rozhodca stretnutia Rostislav Hudera a člen domáceho realizačného tímu Vlastimil Ditrich.

„Nesmierne si vážim to, akým spôsobom dokázali vyššie uvedené osoby spoločnými silami až do príjazdu rýchlej záchrannej služby zvládnuť tú najzložitejšiu situáciu, s ako sa kedy hředelský futbalový klub vo svojej 25-ročnej histórii stretol. Situáciu, počas ktorej sa všetci zachovali nielen ako skutoční profesionáli, ale súčasne aj ako ľudia s ohromným morálnym kreditom! Situáciu, ktorá viedla k záchrane mladého ľudského života,“ povedal pre web Stredočeského krajského futbalového zväzu predseda FK Hředle Miroslav Sláma.

Predseda klubu sa všetkým záchrancom poďakoval. „Som rád, že všetko dopadlo dobre a táto trojica zachránila ľudský život. Určite na nich nezabudneme pri ďalšom Dni středočeského futbalu. Prajem všetkým pevné zdravie, hlavne aby sa podobné momenty neopakovali,“ komentoval situáciu predseda SKFS Tomáš Neumann.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM