Prokop Slováček Zo Slovenska

Trestný súd v Pezinku poslal Róberta O. na doživotie

Deväť rokov a vyše 130 pojednávaní nerozhodlo. To posledné v Pezinku, poslalo Róberta O., označovaného za bossa košického podsvetia na doživotie.

Ilustračný obrázok k článku Trestný súd v Pezinku poslal Róberta O. na doživotie
Zdroj: TASR

Špecializovaný trestný súd v Pezinku odsúdil dnes na dlhoročné tresty odňatia slobody Róberta O., považovaného za bossa východoslovenského podsvetia, a ďalších 15 obžalovaných. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, odvolala sa aj obhajkyňa Róberta O. i obhajca Róberta N.

Róberta O., Róberta N. a Jaroslava P. odsúdil ŠTS na výnimočné tresty odňatia slobody na doživotie. V prípade je spolu 16 obžalovaných za 19 skutkov.

Podľa súdu sa mali jednotliví obžalovaní dopustiť trestných činov ako založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej a teroristickej skupiny, viacerých vrážd, nedovoleného ozbrojovania, lúpež, vydieranie, krádeže, poškodzovanie cudzej veci a ďalšie.

Korunný svedok rozhodol

Podľa odôvodnenia súdu, okrem iného uveril usvedčujúcej výpovedi korunného svedka. Súd zdôraznil, že dokazovanie bolo zložité, nakoľko obžalovaní vykonávali trestnú činnosť maskovane, v kuklách. „Dá sa odhaliť len takým spôsobom, že niekto začne rozprávať,“ uviedol okrem iného predseda senátu pri odôvodňovaní rozsudku. Obžalovaní podľa jeho slov páchali trestnú činnosť mimoriadne brutálne.

Pôvodná obžaloba na celú zločineckú skupinu bola podaná 27. apríla 2007 a súd do dnešného dňa vytýčil v tejto kauze približne 130 pojednávaní.

Čítajte aj: Policajný prezident Tibor Gašpar: Budeme pokračovať vo vyšetrovaní vraždy Róberta Remiáša

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM