Krimi

Tri zrážky vlaku s človekom: Jedna nehoda si vyžiadala ľudský život

Minulý týždeň došlo k trom zrážkam človeka s vlakom. Jedna bola smrteľná - muža zrazil v úseku Barca - Košice rýchlik.

Ilustračný obrázok k článku Tri zrážky vlaku s človekom: Jedna nehoda si vyžiadala ľudský život
Zdroj: TASR

Ďalšie dve zrážky sa stali v úsekoch výhybňa Studený Potok – Tatranská Lomnica a Bratislava predmestie – Bratislava-Nové mesto. Informovala o tom hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

Došlo aj k zrážke auta s vlakom na zabezpečenom priecestí, a to v úseku Čadca – Čierne pri Čadci. „Posádka auta, ktorú tvoril vodič a tri maloleté osoby, bola prevezená na ošetrenie do nemocnice v Čadci,“ uviedla Pavliková. Pripomína, že pred železničným priecestím si musia počínať vodiči mimoriadne opatrne. „Najmä sa presvedčiť, či môžu bezpečne prejsť cez železničné priecestie,“ zdôraznila. Pozor si musia dávať aj cyklisti a chodci.

Minulý týždeň bolo podľa jej slov zmeškaných 14 vlakov osobnej dopravy. „Časť vlakov bola odrieknutá a nahradená náhradnou autobusovou dopravou,“ doplnila hovorkyňa. ŽSR riešili aj prípady vandalizmu či pokusu o samovraždu. „V úseku Devínska Nová Ves zastávka – Železná Studienka bola znížená rýchlosť vlakov z dôvodu podozrenia na pokus o samovraždu,“ uviedla hovorkyňa. Osobu zadržala polícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM