Aktualizované Regióny

Agresívny protest v Trnave: Prívrženci strany ĽSNS mali zbiť ľudí z PS/Spolu, VIDEO

Tak ako v iných mestách, aj v Trnave sa konalo protestné zhromaždenie. Stalo sa tak súbežne s predvolebným mítingom Kotlebovej ĽSNS.

Zdroj: YouTube.com

Aktualizované 20:16: Po akcii si Kotlebovi prívrženci počkali na predstaviteľov PS/Spolu, ktorí sa zúčastnili protestu. Najprv vykrikovali po lídrovi Michalovi Trubanovi, neskôr mali ďalších napadnúť pri trnavských mestských hradbách.

Mali napádať ľudí

„Bol som na proteste proti ĽSNS v Trnave. Po skončení sme išli do auta asi 5 min od miesta protestu. Už bola tma. Kráčali sme 4 preč a po ceste sme stretli aj teenagerov, čo mali tiež transparenty proti Kotlebovcom. Odvážni chlapci v počte 10–15 si na nás počkali. Vyrútili sa na nás v parku. Vytrhli nám aj teenagerom transparenty a začali po nás kričať,“ píše na sociálnej sieti Ľubomír Ondrejkovič z PS.

Následne útočníci mali fyzicky zaútočiť aj na člena predsedníctva PS/Spolu Pavla Sibylu, ktorý dostal jednu ranu do hlavy a zničili mu okuliare. „Ja som dostal dve rany do tváre a potom sa na mňa vrhli 3 odvážni kotlebovci. Borci. Začali mi dávať do hlavy a do rebier. Potom sa rozbehli a utekali preč,“ opisuje skutok Ondrejkovič.

„Policajti PPÚ vyviedli z davu muža, ktorý je podozrivý z poškodzovanie cudzej veci a to konkrétne fotoaparátu v hodnote 3000 eur. Okrem toho sme zadokumentovali tri priestupky proti majetku, ktoré súviseli s poškodením vozidiel a so znehodnotením reklamného banera,“ píše polícia na sociálnej sieti.

Počas zhromaždenia sa jedna osoba zranila a tá bola po zásahu kameňom do hlavy prevezená na ošetrenie do nemocnice. Tento prípad preverujú s podozrením na výtržníctvo.

Na piatok 31. januára naplánovala svoj predvolebný míting strana Mariana Kotlebu. Stretnutie jej prívržencov sa konalo v blízkosti knižnice Juraja Fándlyho na Námestí SNP v Trnave.

Museli zasahovať

Stovky ľudí sa však pripojili k iniciatívne „Trnava s fašistami nediskutuje!“. Obyvatelia mesta chceli vyjadriť svoj nesúhlas prostredníctvom demonštrácie. Podľa odhadov sa na oboch akciách zúčastnilo dovedna približne tisíc ľudí.

Video zachytáva, ako niektorí muži strkali do ľudí, trhali demonštrantom transparenty. Jedného z priaznivcov Kotlebu s rúškou na tvári po takomto konflikte spacifikovali policajti obuškami.

Protestné zhromaždenie a občianska iniciatíva sa tak nezaobišli bez problémov. „Na akciu kotlebovcov v Trnave prišli približne dve desiatky maskovaných mužov v rúškach. Podporovatelia kotlebovcov kričia na demonštrantov „Cigáni“, hádzali po nich hlinu a plechovky. Konflikt riešila polícia, na mieste sú aj kukláči,“ informoval Denník N.

Ľudia sa napokon rozišli krátko po piatej hodine podvečer. Situáciu monitoroval aj antikonfliktný policajný tím.

Strana Mariana Kotlebu a jej predvolebné preferencie silno polarizujú názory slovenskej verejnosti. K podobnej situácii s dvomi „protichodnými“ zhromaždeniami došlo nedávno v Košiciach, Levoči, Beluši, Nitre i Nových Zámkoch.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Protest proti ĽSNS v Trnave
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM