Tenis

Trnava žila tenisom: Víťazka tohtoročného turnaja EMPIRE Slovak Open je známa

Americká tenistka Bernarda Perová sa stala víťazkou dvojhry na 11. ročníku turnaja EMPIRE Slovak Open v Trnave.

Zdroj: Dnes24.sk

Vo finále dvojhry si Perová ako nasadená dvojka poradila s Ruskou Annou Blinkovovou 7:5, 7:5. Rodáčka z chorvátskeho Zadaru si odnáša prémiu 16.239 dolárov a 140 bodov do svetového rebríčka WTA. Perová je prvá americká singlová šampiónka v histórii trnavského turnaja.

Blinkovová, ktorá je členka miestnej medzinárodnej akadémie EMPIRE, viedla v prvom sete 5:3.

Perová však v ďalších minútach zrýchlila hru, pridala na agresivite a vďaka šnúre štyroch gemov za sebou získala úvodné dejstvo vo svoj prospech. Zakončila ho esom. Aj úvod druhého setu patril Blinkovovej, ktorá po brejku v šiestom geme odskočila Perovej na 4:2. Američanka však bleskovo kontrovala rebrejkom, následne vyrovnala na 4:4 a dostala sa na koňa. Za stavu 5:5 opäť prelomila podanie súperky a v dvanástom geme premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

Perová označila finálový zápas za náročný. „Anna je veľmi dobrá hráčka, stále sa zlepšuje. Má skvelé údery. V prvom i druhom sete som prehrávala, no zabojovala som a podarilo sa mi otočiť nepriaznivý vývoj. Nič som nemenila, držala som sa stanovenej taktiky. Vedela som, že ide iba o jeden brejk. Anna bola s pribúdajúcimi minútami možno trochu unavená, pretože odohrala tento týždeň veľa zápasov. Verím, že titul z Trnavy bude pre mňa povzbudením pred Roland Garros. V Paríži si nedávam žiadne konkrétne ciele, dôležité bude prejsť cez prvé kolo,“ uviedla Američanka po slávnostnom ceremoniáli.

Pre Blinkovovú bol napriek nedeľňajšej prehre turnaj veľmi úspešný, veď v sobotu vyhrala štvorhru a v singli si zlepšila trnavské maximum. „Finálový zápas mal veľmi dobrú úroveň. Robila som všetko, čo som mohla, no na disponovanú súperku to nestačilo. Perová hrala neskutočne, veľmi rýchlo a agresívne, dávala veľa ‚winnerov‘. Bola som trochu unavená, v sobotu som hrala finále štvorhry a počas turnaja som absolvovala veľa ‚trojseťákov‘. S mojou hrou som však spokojná,“ povedala talentovaná Ruska, ktorá sa počas pobytu v trnavskej akadémii naučila hovoriť plynulo po slovensky.

EMPIRE Slovak Open v Trnave
20
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM