Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania v centre mesta búrali predsudky: Vyskúšali, ako nocujú ľudia na ulici, VIDEO

Rozložili si kartóny, iní v paplóne ležali na Hlavnej ulici. Podujatie s názvom Noc vonku ukázalo po prvýkrát návštevníkom život z iného pohľadu.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania v centre mesta búrali predsudky:  Vyskúšali, ako nocujú ľudia na ulici, VIDEO
Zdroj: TASR

Po prvýkrát sa v Malom Ríme predstavil projekt s názvom Noc vonku, ktorý sa uskutočnil 6. novembra od 17.30 hod. do 05.30 hod. nasledujúceho dňa na Hlavnej ulici 43 pred Trnavskou arcidiecéznou charitou.

Podujatie malo za úlohu verejnosti priblížiť život ľudí bez domova. Okrem programu, čakalo na najodvážnejších prespávanie priamo na ulici. Atmosféru podujatia si môžete prezrieť v priloženom videu.

Očami účastníčky

„Ľudia si mohli vyskúšať spanie vonku na ulici. Pripravili program, večeru a raňajky, kartóny a našlo sa aj niekoľko odvážlivcov. Tiež som bola medzi nimi a môžem potvrdiť, že to bol ohromný zážitok. Mix zvláštnej pohody, ľudskosti, spolupatričnosti a búrania predsudkov,“ takto zhodnotila podujatie jedna z účastníčok tamojšieho projektu.

Medzinárodný dobrovoľnícky projekt Noc vonku vznikol v roku 2012 na pôde Ostravskej univerzity v Ostrave. V Trnave sa ho ujala Katedra sociálnej práce Fakulty zdravotníctva a sociálnej práce v spolupráci s Trnavskou arcidiecéznou charitou a mestom.

Zdroj: YouTube.com

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM