Správy Regióny Zo Slovenska

Trnavský samosprávny kraj dal stopku Čistému dňu: Ukončil s ním zmluvu

Krajské zastupiteľstvo odsúhlasilo ukončenie zmluvy s Čistým dňom. V závere programu odvolali poslanci z dôvodu personálneho zlyhania riaditeľa Galérie Jána Koniarka v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Trnavský samosprávny kraj dal stopku Čistému dňu: Ukončil s ním zmluvu
Zdroj: TASR

V stredu sa uskutočnilo zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja, na ktorom prítomní poslanci prerokovali 18-bodový program.

V úvode zložil sľub poslanca Rastislav Caletka z okresu Skalica, ktorý nastúpil na miesto po zosnulom bývalom primátorovi Skalice Stanislavovi Chovancovi.

Najväčšiu diskusiu priniesol návrh na ukončenie Zmluvy o výpožičke a Nájomnej zmluvy medzi TTSK a neziskovou organizáciou Čistý deň.

Dve zmluvy

O slovo požiadala aj advokátka Čistého dňa Zuzana Tománková Miková, ktorá poslancov vyzývala, aby neodsúhlasili ukončenie zmlúv. „S organizáciou Čistý deň máme dve zmluvy. Zmluvu o výpožičke možno ukončiť okamžitou výpoveďou, pokiaľ neplní dôvod výpožičky. Pokiaľ ide o nájomnú zmluvu, môže sa vypovedať bez udania dôvodu, kde je výpovedná lehota tri mesiace,“ uviedla k výpovedi Adriana Gottwaldová z právneho oddelenia TTSK.

Zdedené problémy

„Riešime problém, ktorý sme zdedili. Stretli sme sa so zástupcami Čistého dňa trikrát a bola vyjadrená ambícia ukončiť spoluprácu dohodou. K dnešnému dňu sú voľné kapacity v podobných zariadeniach v kraji v počte 15 ľudí. Navyše od roku 2019 nebudú mať kraje dosah na resocializačné zariadenia pre drogovo závislých,“ doplnil predseda TTSK Jozef Viskupič. Poslanci ukončenie zmlúv schválili 31 hlasmi, proti nebol žiadny.

Krajské zastupiteľstvo odsúhlasilo aj ukončenie členstva v záujmovom združení právnických osôb Klaster regionálneho rozvoja – západné Slovensko (KRR). Dôvodom bolo, že zástupcovia TTSK nemajú reálnu možnosť svojimi hlasmi presadzovať požiadavky TTSK v KRR. Alternatívou ku KRR a zároveň štandardným riešením na podporu cestovného ruchu a regionálneho rozvoja by mala byť Krajská organizácia cestovného ruchu.

V závere programu odvolali poslanci k 30. júnu riaditeľa Galérie Jána Koniarka v Trnave Viktora Němečeka z dôvodu personálneho zlyhania. Za odvolanie hlasovalo 23 poslancov a siedmi sa hlasovania zdržali.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM