Monika Hanigovská Regióny Zo Slovenska

Trnavskí študenti dostali parádny nápad: Navrhli novú podobu zimného štadióna

Pod rukami trnavských študentov vznikli parádne vizualizácie trnavského zimného štadióna. Ich prácu ocenili aj na súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Trnavskí študenti dostali parádny nápad: Navrhli novú podobu zimného štadióna
8
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Trnavský študenti naplno zabodovali. Stredná priemyselná škola stavebná Dušana Samuela Jurkoviča v odbore Staviteľstvo a geodézia môže byť právom pyšná na svojich žiakov. Tí si do hľadáčika vzali dnešnú podobu zimného štadióna a zmenili ho vo svojich vizualizáciach na nepoznanie.

Práca študentov však priniesla aj odborné ohodnotenie. Trnavský študenti sa mohli radovať na krajskom kole v Galante, kde získali 2. miesto za svoju vizualizáciu.

Pod rukami trojice študentov tejto spomínanej školy, konkrétne Dominiky Lopatkovej, Romana Tomáška a Mareka Piešťanského tak vznikol komplexný návrh novej podoby trnavského zimného štadióna. Podľa slov autorov bolo cieľom ich práce vyvolať záujem na podporu podobných projektov a tiež chceli zväčšiť pomer zelene v našom meste.

Zdroj: Mesto Trnava

Ako informuje mesto na svojom webe, fasáda budovy má podľa slov mladých navrhovateľov symbolizovať stopy korčúľ na ľadovej ploche, pričom by tieto línie boli v noci podsvietené a vytvárali by tak zaujímavý efekt. Stavbu ďalej rozdelili na samotný štadión a Relax centrum. Polyfunkčný objekt by po novom obsahoval okrem iného aj plavecký bazén, obchody, kaviarne a rôzne prenajímateľné obchodné priestory.

Mesto by chcelo víťazné trnavské vizualizácie odprezentovať. „Keď sa nám to podarí zosumarizovať a teda budeme mať aj súhlas od autorov tak by sme chceli tieto vizualizácie odprezentovať minimálne v priestoroch Západného krídla radnice. Je však možné, že by sme to odprezentovali na pešej zóne aj počas leta,“ povedal pre náš spravodajský portál hovorca mesta Pavol Tomašovič.

Zdroj: Mesto Trnava

Študenti spomínanej priemyselnej školy prezentovali svoje ďalšie pracovné aktivity aj 26. apríla a to v Banskej Bystrici na celoštátnom kole SOČ, kde však predstavili Študentskú ulicu vo svojej novej vizuálnej podobe.

Vizualizácie trnavského štadióna trnavckých študentov si môžete prezrieť v priloženej galérii.

OBRAZOM: Vizualizácia  trnavského zimného štadióna očami našich stredoškolákov
8
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM