Mário Hudák Regióny Regióny

Trojbojár Varchola vyhral v Žiline

Pred svetovou súťažou v Los Angeles naplno vyskúšal mŕtvy ťah.

Ilustračný obrázok k článku Trojbojár Varchola vyhral v Žiline
Zdroj: Bardejovský Reportér

BARDEJOV. V sobotu 20. mája sa v Žiline uskutočnil Slovenský pohár v silovom trojboji federácie IPF (International Powerlifting Federation). “Dohromady súťažilo viac ako 130 pretekárov zo Slovenska aj z Čiech a boli to klasické trojbojárske preteky.

Je to taký návrat k starej sile, kde je povolený iba opasok a bandáže na kolená. Z nášho tímu sme pretekári šiesti, Ľubo Pidanič získal v absolútnej kategórii bez rozdielu hmotnosti zlato v tlaku na lavičke (bench press, súťaží v kategórii do 93 kg),” hovorí Pavol Varchola z bardejovského Hard Power Teamu, ktorý sa stal trojbojárskym absolútnym víťazom žilinských pretekov vo všetkých kategóriách bez rozdielu hmotnosti (inak súťažil v najťažšej kategóii nad 95 kg). “Bral som to skôr ako prípravu na svetové majstrovstvá hasičov a policajtov v americkomLos Angeles, na ktoré sa chystám v auguste. Tam sa totiž bude tie súťažiť podobným spôsobom,” dodáva.

V Žiline Pavol Varchola drepol 250 kg, v tlaku na lavičke zatlačil 150 kg, a v mŕtvom ťahu pokoril 280 kg.

Varchola sa momentálne pripravuje na Majstrovstvá sveta hasičov a policajtov v Los Angeles v USA, kde sa súťaží v 68-ich športoch. „Po olympiáde je to najmasovejšia športová udalosť na svete. Bol som už na týchto majstrovstvách v New Yorku a Belfaste v roku 2011 a 2013. Po nechcenej pauze v roku 2015 sa tento rok chystám do Ameriky. Uvidíme či prekonám svoj, svetový rekord z Belfastu z týchto majstrovstiev v dvoch disciplínach, v tlaku a v mŕtvom ťahu. Tam som v týchto dvoch disciplínach spravil 500 kíl,“ dodal trojbojár.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM