Správy

Tropická noc v OKTÓBRI? Presne tak, na Slovensku zaznamenali rekordné čísla teplôt

Zajtra sa však na naše územie už vrátia chladnejšie teploty, ktoré viac pripomínajú prebiehajúcu jeseň.

Ilustračný obrázok k článku Tropická noc v OKTÓBRI? Presne tak, na Slovensku zaznamenali rekordné čísla teplôt
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Na viacerých miestach na Slovensku boli počas noci zaznamenané teploty nad +20 °C, čo znamená tropickú noc. Informoval o tom portál iMeteo.sk.

Víchrica Wolfgang úradovala v severnej časti Slovenska.

Nezvyčajne teplo

„Najhoršia situácia bola na Orave, v Tatrách a v podhorí. Silný vietor spôsobil rozsiahle výpadky elektriny. To však čo sa týka extrémnych prejavov počasia nebolo všetko. V Európe a aj u nás bolo na túto ročnú dobu nezvyčajne teplo. Zaznamenali sme dokonca tropickú noc,“ píše sa na portáli.

Počas noci na viacerých miestach na Slovensku neklesla teplota pod +20 °C, čo zodpovedá tropickej noci. Ešte ráno na mnohých miestach namerali vysoké teploty. „Napríklad v Prievidzi o 6. hodine bolo +21 °C, Dolnej Breznici +20 °C, Ružomberku +19 °C a v Prešove +18°C,“ pripomína ďalej iMeteo.sk.

Rekordná noc

Podľa vyjadrenia SHMÚ sme mali túto noc najteplejšiu októbrovú noc v histórii meraní a zároveň aj najneskorší výskyt tropickej noci na Slovensku.

„Prepisovali sa aj mnohé rekordy. Na mnohých typicky chladnejších staniciach (Kysuce, Orava, Liptov) padali teploty od +17 °C do +20 °C. na staniciach Hurbanovo, Kamenica nad Cirochou, Uhrovec a Hronský Beňadik teplota podľa automatických staniciach v noci neklesla pod 20 °C a teda mali sme nejnaskoršiu tropickú noc v histórii,“ doplnili z iMeteo.sk.

Zajtra sa však na naše územie už vrátia chladnejšie teploty, ktoré viac pripomínajú prebiehajúcu jeseň.

Zdroj: Facebook.com/Chris Sadler
Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM